Dit artikel is deel 6 van 6 in de serie Preview Koi

 

Oktober en november zijn de maanden waarin geen handelaar bereikbaar is. Een ware invasie van Nederlandse en Belgische dealers is neergestreken in Japan, om u het komende seizoen weer de nodige verleiding te kunnen bieden. De voertaal in Niigata is hoofdzakelijk Nederlands. Johan Leurs brengt enkele Ikeage in zowel het Zuiden als het Westen van Japan in woord, maar vooral ook in beeld. Martin Symonds neemt deze keer de kweker Otsuka onder de loep in zijn serie “Flexible Strategies”.

 

HKS dankOtsuka StrategiesJapanreis Alie
Alie de Boer kan alleen nog maar dromen van een reis naar Japan, maar het gaat er echt van komen! Toon is echter de echte mazzelkont onder ons. Als jongeman zes weken stage lopen bij Momotaro! Wie van ons droomt daar niet van? Johan Leurs vraagt hem honderduit over zijn ervaringen. Johan wis ook nog de tijd te vinden om als gastjurylid te fungeren op de Nagaoka Koi Show.
MazzelkontNagaoka kohaku
Natuurlijk draait de koiscene niet alleen om Japan. Hier in Europa zit Yoshikigoi. De KoiTrek 2015 bezocht deze grote farm in Polen. Theo van Bladel en Peter van Oorschot vertellen u daar alles over. U kunt zich voorstellen dat er op zo’n farm de nodige kilo’tjes voer doorheen gaan. Jos Aben gaat diep in op dit onderwerp. In deze uitgave het eerste deel van zijn serie over koivoer.
PolenKoivoer
Daarnaast hebt u nog twee Europese shows van ons tegoed. Met de All England Koi Show door Ruud Besems en Ronald Stam en de Koi Expo Villingen in Duitsland van Ruud Besems en Natascha Spiering sluiten we het Europese showseizoen 2015.
VerkenningMoordenaar
Rupert Bridges behandelt deze keer de huid en de schubben van koi, zodat er ook op dat gebied geen geheimen meer voor u zijn. Dichter bij huis had Theo van Bladel het zo druk als een klein baasje. Allereerst ging hij op verkenning bij dierenarts Maarten Lammens. Bezocht vervolgens de familie van Palen, hobbyisten in hart en nieren. En passant toverde hij nog een visflits uit de hoge hoed, maar tot slot moest hij zelf aan de bak. Het ging niet goed met “Happer”. Theo leerde een duistere kant van zichzelf kennen.
Op bezoek bijVoetsporen
Richard Zewald neemt ons mee op een interessant huisbezoek van de KoiVijver Adviesdienst (KVA).

Veel leesplezier,

Series Navigatie<< Preview KOI 122

Over Joop van Tol

Joop 'Ginrin' van Tol is gevierd columnist en fervent cursusbegeleider bij zijn eigen initiatief KoiToday. Hij was 11 jaar bestuurslid van de NVN en vele jaren hoofdredacteur van het lijfblad. Joop is een loyale bondgenoot in de visie tot kennisdeling.

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App