Dit artikel is deel 3 van 38 in de serie Koi-Idol

Op een winderige zondag middag vertrekken we richting het Noorden, Noord Holland wel te verstaan. De route is ons wel bekend want we gaan namelijk naar Martin, de winnaar van Koi-Idol 2014!! Vorig jaar sleepte hij de titel binnen met “The One” en vergaf de reis naar Japan aan Sergio Verheij.

IMG_5565
Als ware titelverdediger deed hij in de maand oktober mee aan Koi-Idol, ditmaal met een schitterende Ginrin Kohaku genaamd “Pearl”.  Een waardige naam, want de hoeveelheid en intensiteit Ginrin schubben op een dergelijk grote Koi zie je zelden of nooit. Het komt op de foto niet tot zijn recht maar geloof ons, het Ginrin is van uitzonderlijke kwaliteit.

Pearl is voor velen wellicht geen onbekende, want ze was namelijk gedurende de HKS in Arcen te bewonderen. Martin speelde dit jaar op 2 Koishows mee met zijn Koi en niet onverdienstelijk, hij won namelijk 12 prijzen waaronder een ware Major Award!

IMG_5566

Toen wij vorig jaar bij Martin waren voor de uitreiking van de maandprijs draaide zijn 28 kuubs vijver op een beadfilter maar had al een start gemaakt met de aanleg van een nieuw filter. Deze was nu op de afwerking na af. Het filter betreft een grote vortex met daarna een groot filter gevuld met Japanse matten met een totale inhoud van 8 Kuub.. Dit heeft hij een beetje afgekeken van zijn leermeesters Floor en Dirk zoals hij eerlijk vertelde.

IMG_5571

Een ding is zeker, van Martin en zijn collectie Koi gaan we nog veel horen en vooral zien in de toekomst. Martin via deze weg nogmaals van harte gefeliciteerd en we zien elkaar weer in maart bij de uitreiking van de Koi-Idol 2015!

Series Navigatie<< Op bezoek bij ”the Beauty”Beroepsvisser behaalt november-prijs Koi-Idol >>

Over Marc van Leest

Marc van Leest is samen zijn vader Piet van Leest de drijvende kracht achter Koi-Idol, een online verkiezing voor Koi van hobbyisten. Deze digitale Koi Show is onderdeel van KoiGate waar Marc de Public Relations vertegenwoordigd. Daarnaast is hij zelf hobbyist en geniet vooral van het persoonlijk contact met andere hobbyisten.

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App