Dit artikel is deel 5 van 5 in de serie Reisverslag Orlando in Japan

                                                 Nagoshi!

Nagoshi Koi farm owner

De trotse eigenaar van de Koi farm

Deze dag staat in het teken van de kweker Nagoshi, aangezien het enige tijd kost om bij deze kweker te komen, heb ik even de tijd om het thuisfront te voorzien van de nodige informatie. Helaas schiet dat er wel eens bij in omdat je enorm druk bent… Eenmaal aangekomen starten we met een bakje thee, brrr die is echt niet lekker! Maar uit fatsoen drink ik hem natuurlijk gewoon op. Onder genot van die heerlijke thee laat ik wat foto’s zien van een showa.

De kweker was zo trots als een pauw toen hij de Koi terug zag, geloof me als hobbyist krijg je daar ook een behoorlijk boost van

Deze Koi heb ik aangekocht met weinig tot geen sumi, in Nederland is dat wel even verander en heeft de Koi een enorm mooi patroon gekregen. De kweker was zo trots als een pauw toen hij de Koi terug zag, geloof me als hobbyist krijg je daar ook een behoorlijk boost van.   Na de thee lopen we rond over de farm, we zien grote en kleine koi maar ook veel verschillende variëteiten. Dit komt omdat Nagoshi veel samen werkt met Matsue en Okawa.

Blog Nagoshi

Het buiten verblijf.

De dealer die ook mee reist ziet wel aardig wat leuke Koi zwemmen, dus we pakken een net en scheppen een bowl vol. De kleuren van de Koi spatten er af! We zien al gelijk dat we hier te maken hebben met buitengewoon goede Nisai voor deze prijs cat. Zo worden er enkele boxen geselecteerd, daarna geeft Mischa het net wederom terug aan mij. Hij wilt namelijk nog een box of 10 selecteren voor op de site. Letterlijk vertelde Mischa mij schep alles maar wat je goed genoeg vindt, nou dat moet je geen 2de keer tegen een Koi-freak zeggen!

Blog Nagoshi

Men in action!

Blog Nagoshi

Deze foto heeft geen onderschrift nodig 😉

Ik schep met hartenlust de halve bak leeg en daarna gaan we ‘’door selecteren’’. Hij roept welke variëteit hij in de bowl wilt hebben en ik zoek de beste er uit om deze in de bowl te doen. Uiteraard wordt er daarna nog met een kritisch oog naar gekeken, maar er was een waar teamplay gevoel!  Tuurlijk had ik al eens rond mij gekeken of ik geen Yamabuki zag zwemen, even zoeken en we vonden enkele beeldschone Yamabuki’s. Zo licht hoe ik ze graag zie en met een body van een Mukashi! Uiteraard wil ik haar laten scheppen maar… Wederom het bord tegen mijn ‘’kop’’ sold. Grr zit het nou nooit mee? Mischa legt de kweker uit dat ik al heel de Japan reis opzoek ben naar een goede Yamabuki, de kweker reageert dat hij helaas niks meer heeft.. Helaas pindakaas, ik sla de plank wederom mis. We gaan verder met de selectie tot we opeens worden geroepen, ik denk lekker we gaan lunchen.

Ik kan jullie vertellen wat er gebeurd is maar, dat is haast onmogelijk zo imponerend heb ik het niet eerder gezien

Maar dat was het niet… We werden uitgenodigd voor een ceremonie die speciaal is voor de dode Koi, heel bijzonder.. Zowel ik als de rest hadden dit nog nooit meegemaakt om bij zo’n intieme gebeurtenis te zijn. Alleen de familie van de farm was er ook aanwezig (5 personen) en wij met zijn drieën. Ik kan jullie vertellen wat er gebeurd is maar, dat is haast onmogelijk zo imponerend heb ik het niet eerder gezien.
Na deze gebeurtenis lopen we terug naar de farm en trekt de eigenaar mij aan me t-shirt. Iets uitleggen is moeilijk aangezien ik geen Japans spreekt en hij geen Engels, maar hij wilde zeker iets duidelijk maken. We komen aan bij een bak Nisai ‘’vol’’ met yamabuki’s om precies te zijn 12 stuks. Het blijken zijn tategoi te zijn die hij wilt doorlaten groeien als sansai. Mischa vertaald dat ik er 1 uit mag kiezen om het feit dat hij mij mag, maar ook echt maar één. Ik ben zo eerlijk en laat de kweker er één uitzoeken, we zullen zien of ze net zo groot en mooi wordt als haar grote zussen.

Blog Nagoshi

Dit betreft de nisai yamabuki.

Blog Nagoshi

Hier geniet toch iedereen van?

We rijden terug langs de kust zodat ik nog wat mooie foto’s kan schieten voor de site. Het land blijft me keer op keer verbazen… Het is echt prachtig!

Series Navigatie<< Een nieuwe dag, een nieuwe Koi-hunt!

Over Orlando de Jonge

Orlando is beslist niet vies van vis en ook niet bang van een beetje water. Als levende brandblusser en met een voorliefde voor watertechniek en PLC heeft hij bloedgroep H2O. Innovatie en kwaliteits-Koi zijn zaken waarvoor je hem wakker mag maken.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App