Dit artikel is deel 7 van 21 in de serie Nieuws van de Vakhandel

                   Hoogtepunten Wisikoi Koihunt 2015.

Op 30 Oktober vertrokken we weer naar Niigata in Japan voor de Koihunt 2015. Dit keer ging mijn lieve vrouw Sil niet mee, maar onze klant, Jos, welke behoorlijk nerveus was voor deze fantastische en wat later zal blijken zeer intensieve reis. Het was voor hem een droom die uit kwam, zelf je Koi uitzoeken in Japan is nu eenmaal niet voor iedereen weg gelegd.

20151104_124812

en ik een buffel van een Tancho

De eerste twee dagen heb ik hem de omgeving van Ojiya laten zien, een bezoekje aan het Koi museum gebracht en de Nogyosai 2015 bezocht. Wat een geweld zwom daar weer. Met de grand Champion in ons vizier begon dan eindelijk de Koihunt.

Tancho Sanke Yagenji 60+cm (4)

De eerste dag, wat ik eigenlijk zelden doe, hebben we al direct een aantal Koi geselecteerd bij Yagenji, Yamajyu en Marudo. Jos had een schitterende Tancho Sanke van maar liefst 60 cm, met een fantastische huidkwaliteit en een Kohaku idem 60 cm met een zeer scherpe tekening en ik een buffel van een Tancho en een vijftal Nisai van zeer goede kwaliteit, 2 x Kikusui, doitsu Kohaku,Tancho Sanke, Hi Utsuri en Asagi.

Nisai Kikusui, doitsu Kohaku, HI Utsuri, Asagi, Tancho Sanke Yagenji (2)

Tancho 70 cm Yagenji (8)

Bij Yamajyu, kochten we een box zeer goede koi, Asagi, Yuki Asagi, Doitsu Ochiba en Shusui.

Nisai Yuki Asagi,Shusui,gr Asagi, doitsu Ochiba Jamajyu (3)

Bij Marudo. zwom een Super mooie Benigoi van ruim 80 cm en twee beren van ginrin Ochiba`s die ik niet kon laten zwemmen. Als het in dit tempo door zou gaan, zou WISIKOI moeten gaan uitbreiden.

Benigoi 78 cm Marudo (9)

ginrin Ochiba 80 cm Marudo (4)

De komende dagen kwamen er nog vele Nisai en een aantal Jumbo`s bij.
Van Marudo. Nisai Karashigoi, ginrin Karashigoi, ginrin Soragoi en een Matsuba,

Marudo NIsai Karashigoi, gr Karashigoi, Mugashi Ogon (1)

Bij Miyatora een doitsu Tancho Sanke, Tancho Kujaku, doitsu Sanke, Hi Utsuri, ginrin Tancho.

En bij Hirasawa. twee reuzen van vissen, een Kinki Utsuri en een Hi Utsuri, beiden rond de 80 cm, een Sansai Yamabuki, een kogane Ochiba en als klapper van de week een sneeuwwitte ginrin Shiro Utsuri van maar liefst 75 cm.. Helemaal top, ik ben in mijn nopjes.

Hirasawa Kinki Utsuri Hi Utsuri (5)

20151105_133046

Jos kocht bij Maruhiro een Tancho Showa van 60 + cm en was helemaal gelukkig.

Tancho Showa Jos (2)

Nu zitten er nog 4 Azukari Koi bij Marujyu, we hebben deze bekeken, maar daar over in een volgende blog meer. We zijn de rest van de middag bij deze kweker gebleven. Hij gaf ons een zeer uitgebreide uitleg over zijn kweek en kijk op de vissen, die zeker voor onze klant zeer interessant was., Ook hier selecteerde we nog twee Showa’s, een ginrin Showa en twee Kohaku’s.

dag3-15 (38)

De laatste dag hebben we bij Sekiguchi nog drie schitterende HQ Nisai weten te bemachtigen. 2x Tancho Showa en een Showa.
Met een voldaan gevoel, vol gegeten buik, bruin gebrand gezicht, mooie herinneringen, uitgeput en natuurlijk schitterende vissen nemen we afscheid van Niigata . Sayonara Wil.

Niigata tot ziens

Tot ziens!!!

Alle nieuwe koi zijn vanaf 20 november live te bewonderen in onze shop.

Series Navigatie<< Coweko: Van Best naar beter!Koi on the Catwalk bij Spierings Vis >>

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App