Dainichi pakt ‘m op 第51回 国際錦鯉品評会 訪問

Een waar spektakel! Dit was voor de eerste keer een Koi show in Japan, de 51e editie van de 51e ZNA International Koi show die ik real live mocht mee maken. De kwaliteit is ontzettend goed, zo goed dat ik als persoon geen grand zou kunnen kiezen tussen al dit geweld.

Als we het over perfectie hebben, dan zitten we bij deze Koi aardig in de goede richting

Dit maal wint een Chinese man met een meesterlijke Kohaku gekweekt door Dainichi Koifarm. Als we het over perfectie hebben, dan zitten we bij deze Koi aardig in de goede richting. Ik heb zelden zulk kiwa en sashi gezien, het is om je vingers bij af te likken om dan nog maar te zwijgen over de body van deze imposante Koi!

Overigens is deze magistrale tweekleur geen onbekende in de “Koi-scene”; eerder speelde de Kohaku al Grand Champion op de Nogyosai (2012), Rinyukai (2013) en wist ze een Kokugyu-award in de 90Bu.-klasse te scoren op de All-Japan Combined Nishikigoishow in 2014. Daar kan dus deze titel tijdens de 51e ZNA International Koishow worden bijgeschreven. Een zeer imposante prijzenkast!

Grand Champion Kohaku Dainicho Rinyukai Koi Show 2015

De ene Koi is nog mooier dan de andere! Het is een waar genot om naar deze show te komen, ik heb persoonlijk nog nooit zoveel goede koi bij elkaar gezien. Overal waar je kijkt zie je verschillende jasjes lopen, de ene met Matsue Koi farm, de andere weer met Omosako en ga zo maar door. Het barst hier van de Koi kwekers die tijdens deze show ‘uitvechten’ wie de beste en mooiste Koi heeft! Later meer meer over deze Koi, ik heb er genoeg mooie koi gekiekt om met jullie te delen. IMG_4649

Series Navigatie<< Say ‘Cheese’ Youichi Tanaguchi

Over Orlando de Jonge

Orlando is beslist niet vies van vis en ook niet bang van een beetje water. Als levende brandblusser en met een voorliefde voor watertechniek en PLC heeft hij bloedgroep H2O. Innovatie en kwaliteits-Koi zijn zaken waarvoor je hem wakker mag maken.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App