Niigata here we come!

Niigata is het walhalla voor de Koi-Hobbyist! Zo kunnen we het wel noemen… Na al het grove geweld van het Zuiden, wist ik persoonlijk niet wat mij nog te wachten stond in het Noorden. Olav van Koibito had mij al gewaarschuwd dat Niigata een volledig andere ervaring zou zijn.

Niigata het walhalla voor de Koi-Hobbyist!

Maar vanaf het zuiden naar het noorden doen we niet zo maar… We reizen zo’n 7 uur per trein, overigens geen straf. Hier zijn de treinen 100x beter geregeld en je hebt beenruimte waar je alleen maar van kan dromen. We hadden nog wel een ‘’ ongemakkelijk momentje’’ toen Geert van Coweko zijn tas vergat in de Shinkansen (trein)… Met daarin het paspoort zijn camera, etc. Maar gelukkig zijn de Japanners vriendelijk en heel erg behulpzaam, binnen 10 minuten was de tas terecht inclusief inhoud! Dat zie ik op Amsterdam Centraal zomaar niet gebeuren…

IMG_4202IMG_4220

IMG_4241Mischa van Koibito stond netjes  te wachten op het treinstation van Nagaoka, in deze plaats verblijven we voor de komende dagen. Het is wel even fijn om eens langer dan 1 dag in een hotel te zitten, ik heb immers tijdens mij Japan trip al 4 verschillende hotels bewoond. Na even kort kennis gemaakt te hebben met Mischa, bestellen we wat eten en kruipen we rond een uur of 10 in ons bed. Ik was ook echt bek af, het reizen in Japan is super geregeld maar het blijft vermoeiend; zeker met al die nieuwe indrukken. IMG_4115

IMG_4116De eerste dag hebben we een heleboel Koi farms bezocht en moet zeggen, Olav (Koibito) heeft gelijk. Het is een wereld van verschil. Zo bezoek je in het Zuiden 1 tot 2 kwekers per dag en de Niigata met gemak 10 kwekers. Wel valt het op dat deze farms vele malen kleiner zijn dan in het zuiden, maar is dat slechter? Nee, ik ben van mening niet. Voor jullie beeldvorming hier een lijstje welke kwekers we de eerste dag bezocht hebben:

 

  • Kawakani

 

 • Maruhiro

 

 

 • Mano

 

 

 • Tsuna

 

 

 • Izumya

 

 

 • Hirashin

 

 

 • Marudo

 

 

 • Torazo

 

 

 • Conias

 

 

 • Shinoda

 

 

 • Tanaka

 

 

 • Yamajyu

 

 

 • Iwashita

 

 

 • Miyatora

 

 

Zo zie je dat dit een behoorlijke lijst is van kwekers die ik allemaal al kenden van de boekjes en de bordjes bij de dealers en zo ga je er in een sneltrein vaart bij langs en je hebt dan ook meteen het gevoel; hier kom ik nog eens, hier kom ik nog eens en hier… je begrijpt het al. Wel moet ik er bij vermelden dat we flink gas hebben gegeven en eigenlijk alleen bij Marudo echt geschept hebben.. Ik zoek voor in mijn eigen vijver al een tijdje een goede Yamabuki en aangezien Marudo die wel heeft en ze bij Izumya momenteel niet de kwaliteit hadden die ik wens, zijn we lekker gaan scheppen bij Marudo, maar ook daar was ik nog niet 100% zeker van dus ik wacht nog even af.. Er moet namelijk nog een Mudpond worden afgevist, misschien vindt ik daar wel mijn droom Yamabuki. IMG_4127

20151104_124812
Tot morgen!

Series Navigatie<< Via Roosendaal naar het Koiparadijs, JapanHoog in de bergen; bevindt zich de verborgen schat van Niigata. >>

Over Orlando de Jonge

Orlando is beslist niet vies van vis en ook niet bang van een beetje water. Als levende brandblusser en met een voorliefde voor watertechniek en PLC heeft hij bloedgroep H2O. Innovatie en kwaliteits-Koi zijn zaken waarvoor je hem wakker mag maken.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App