Dit artikel is deel 1 van 5 in de serie Reisverslag Orlando in Japan

                                                                      Op naar Japan!
Woensdagmorgen was het eindelijk zo ver! Vanaf Roosendaal met de trein richting Schiphol, voor de meeste mensen is dat vrij normaal. Echter het was bij mij toch zo’n jaar of 4 geleden dat ik überhaupt in een trein had gezeten! Tja, in het stukje Zeeland waar ik woon hebben ze nou eenmaal geen trein (op een goederentrein na). Eenmaal aangekomen op Schiphol is het vrij vlot gegaan, bagage inleveren en door de douane.

Cityscape of Fukuoka, Japan.

Na zo’n 12u vliegen landen we op Fukuoka, helaas wel met enige vertraging omdat het luchtruim boven Rusland gesloten was! Ach ik heb liever dat ze een extra rondje vliegen boven Denemarken dan dat we naar beneden worden geschoten 😉 Daarna hebben we onze reis verder voorgezet met de Shinkansen. Geweldig mooi maar ook een vreselijke station als je totaal geen Japans kent, gelukkig verscheen het heel af en toe in het Engels dus zodoende konden we de geschikte trein vinden. Overigens zijn deze treinen beter geregeld dan in Nederland, hier rijden ze stipt en je hebt veel beenruimte.

trein_04

Aangekomen in het hotel in Hiroshima hadden we zin in iets te eten en we hadden weinig zin om nog de stad in te gaan dus we besloten om in het hotel te eten. Ook al dacht ik dat dit best een dure kon gaan worden hebben we toch lekker onze voetjes onder tafel gestoken. Duur? Ja, duur was het zeker! Omgerekend zo’n 5 euro per minuut en we hebben er toch wel maximaal kwartier gezeten. Het uitzicht was prachtig op de 21ste verdieping met de skyline van Hiroshima en we hadden wel 3 obers voor ons alleen. Maar ook ondanks deze ‘’mooie’’ optie’s was het bizar veel geld voor enkel een stukje vlees.

Tijdens onze eerste dag zijn we ook naar het monument geweest van de Atoombom, best indrukwekkend als je de historie achter deze enorme ravage weet. Persoonlijk gezegd iets wat je gezien moet hebben wanneer je hier bent!

2662938

Monument Hiroshima

Dag 2
SAKAI,SAKAI, SAKAI

Sakai koihuisj

Na een iets wat slechte nachtrust stond gisteren Sakai Fish Farm op het programma. Een droom die voor mij uitkwam want laten we eerlijk zijn de kanonnen die daar vanaf komen zijn voortreffelijk!  Nico(las) nam ons mee naar de farm, als er iemand een potje kan breken bij SFF is hij het wel blijkt… We lopen het eerste Koi huis binnen, de reuzen zwemen ons te gemoed! Zulke grote ‘’kanonnen’’  zie ik niet elke dag bij elkaar met deze kwaliteit. Volgens mij is in deze vijver de kleinste 75cm met een body net zo rond als een voetbal!

Koihuis Sakai

Een klein beetje voer bij Sakai ...

Klein beetje voer, want ja de Koi moet toch eten!

Zo bezoeken we meerdere Koi huizen en keer op keer sta ik versteld van de kwaliteit en grote. We hebben ook nog een kijkje kunnen nemen bij de privé collectie van Kentaro (Eigenaar SFF). Brr hier wordt je nog stiller van…. Na het eten wilde Geert nog enkele Nisai selecteren voor in de winkel, samen met Nico hebben we de desbetreffende vijver afgevangen. Na het selecteren blijven er uiteindelijk 20 Nisai over die meegaan naar Nederland.

We verlaten rond 16:00 uur de farm en dit was de eerste dag Koi-hunt, als ik ooit nog eens terug kom in Japan voor Koi wil ik zeker nog eens terug!

Eenmaal terug gekomen in het hotel rinkelt mijn gsm me broekzak uit, volgens mij heb ik weer WiFi. Maar ik wacht vanaf begin deze week al op een berichtje van Quality Koi.. Hans heeft namelijk nog een Koi van mij in Azukari bij Okawa en het is altijd spannend komt ze boven of niet..? Gelukkig is ze boven gekomen en hij verteld me dat ik een gelukkig man kan zijn. Ze is fors gegroeid en goed gewerkt aan haar body, ze meet nu 65cm en als Sansai ben ik daar zeker tevreden mee.

IMG-20151107-WA0002

Later meer van mijn reis in het Koiparadijs

Foto Trein: www.kids-n-fun.nl

Series Navigatie14 kwekers op een dag… >>

Over Orlando de Jonge

Orlando is beslist niet vies van vis en ook niet bang van een beetje water. Als levende brandblusser en met een voorliefde voor watertechniek en PLC heeft hij bloedgroep H2O. Innovatie en kwaliteits-Koi zijn zaken waarvoor je hem wakker mag maken.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App