Grand Champion Nogyosai 2015 voor 90cm Kohaku

In tijden van ikeage zijn alle ogen gericht op Japan. Met zoveel dealers in de Niigata is de Niigata Nogyosai dan ook een van de meest prestigieuze shows die in Japan wordt gehouden. Kwekers stemmen het afvangen van hun belangrijkste mudpounds af op deze show en het is dan ook vaak een show met veel verassingen. Na de winst in 2012 wisten respectievelijk de Isa Koi Farm in 2013 en Nogami in 2014 de titel in de wacht te slepen. Dit jaar weten de gebroeders Mano de trofee opnieuw te veroveren met deze 90 centimeter grote Kohaku.

Grand Champion Niigata Nogyosai 2015

Grand Champion Niigata Nogyosai 2015. Picture by: Rene Gerritzen

De Kohaku laat zich kenmerken door diens uiterst imposante verschijning. Met de wetenschap van 9 decimeter en een nagenoeg perfect verhouding tussen het hoofd en het lichaam is er niet aan voorbij te kijken. Het patroon is speels en de huid geeft de indruk van fukurin.

Het patroon is speels en de huid geeft de indruk van fukurin

In 2012 won Dainichi de 52e editie van de Niigata Nogyosai; toen ook met een Kohaku, zie hieronder:

Grand Champion Niigata Nogyosai 2012

Grand Champion Niigata Nogyosai 2012

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App