Dit artikel is deel 1 van 3 in de serie Reisverslag Orlando 2015

Koi, Koi, Koi

Dat is het enige ”werkwoord” wat ik  momenteel gebruik, alles draait de laatste tijd om Koi of heeft relatie tot. Mijn vriendin zegt dat ik nog wel eens een keer verander in Koi.
Na mijn toetreding tot KoiQuestion begin dit jaar is mijn hobby naar een hoger level gestegen, hoe het komt? Je komt er meer mee in aanraking en de stuifbesmetting werkt goed binnen het team.

Van het één komt het ander en zo staat dan ook mijn Japan reis geboekt voor volgende week.

Voor ik naar Japan vertrek staat er nog een KoiQuestion meeting gepland voor zo’n dag of 3 bij Tiebo thuis. Normaliter geen probleem, alleen laten we wel zijn, Tiebo woont in het noordelijkste puntje van Nederland en ik helemaal in het zuiden. Zo’n 378 km uit elkaar, maar zoals altijd gezegd wordt; Koi kilometers zijn geen kilometers. Gelukkig was het mogelijk om de laatste 2 uur te carpoolen met Bas en Kitty. Eenmaal aangekomen zijn we zo’n kleine 4 uur verder en de klok slaat al 12 keer bij aankomst, maar dit was dan wel midden in de nacht!blog12Vandaag zitten we fris en fruitig aan de keukentafel deze blog te schrijven zoals gezegd in het hoge noorden (Ik heb het gevoel dat ik in Scandinavië ben!)   A.s Woensdag vertrek ik met Geert van Coweko naar Japan. Dat het een intensieve reis wordt staat als een paal boven water..
In 12 dagen tijd doen we zowel het noorden als het zuiden aan, een strakke planning is dan ook wel nodig en gelukkig hebben we die ook gemaakt.

Op het lijstje stond ook kaas halen voor Youichi

Er is zelfs een checklist gemaakt met wat ik allemaal nog moet regelen voor dat ik vertrek, zoals een paspoort en een reisstekker is ook wel makkelijk om je gsm of je laptop op te laden. Op het lijstje stond ook kaas halen voor Youichi. Voor de duidelijkheid Youichi runt de Koi farm Tanaguchi, ik ben in contact gekomen nadat hij me benaderd heeft toen hij zijn Ginrin showa terug zag op Facebook.
Sindsdien hebben we veel contact gehad. Zodoende kwam ook de vraag of ik kaas voor hem mee wilde nemen. Iets wat ik gelijk toegezegd heb, alleen later kwam wel de vraag; Mag ik wel een zuivel product meenemen? Na wat telefoontjes naar de Japanse ambassade is dat ook geregeld en kunnen we ook dit afstrepen van de checklist.
Mijn vriendin heeft het handboek voor de vijver / quarantainebak doorgelezen en de praktijktest met vlag en wimpel gehaald, alles is geregeld en we kunnen met een gerust hart vertrekken.  IMG_5572

Hier een ‘’ kleine greep’’ welke kwekers we gaan bekijken;
Zuiden: Ogata, Sakai FF, Taniguchi, Momotaro, Matsue
Noorden: Nagoshi, Marudo, Hirasawa, Shinoda, Isa, Dainichi, Hosokai, Choguru, Izumya, Maruhiru, Aoki

IMG_5752Van één van onze lezers hebben we reeds een vraag gehad, die ik hopelijk tijdens de reis kan beantwoorden. Heb je zelf nog een vraag voor een kweker of wil je iets weten over een farm? Je kunt mij altijd mailen en ik zal mijn best er voor doen om achter het antwoord te komen!IMG_5642

Series NavigatieSay ‘Cheese’ Youichi Tanaguchi >>

Over Orlando de Jonge

Orlando is beslist niet vies van vis en ook niet bang van een beetje water. Als levende brandblusser en met een voorliefde voor watertechniek en PLC heeft hij bloedgroep H2O. Innovatie en kwaliteits-Koi zijn zaken waarvoor je hem wakker mag maken.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App