Dit artikel is deel 1 van 3 in de serie Column

Ik las in de krant dat er een 7 jarig jongetje door enkele pubers variërend van 12 tot 15 jaar gestompt in zijn gezicht was. Hij brak hierbij een van zijn tanden. De helden wilden op de schommel zitten waar hij op zat.
Tja, tegenwoordig zullen veel mensen  zeggen logisch moet hij maar niet schommelen, er zullen ook velen zijn die zeggen; ik zou wel raad weten met dit tuig.
Persoonlijk vraag ik mij af wat doe je met die ouders, want daar begint het volgens mij. Verder hoop ik dat het jongetje er psychisch niet te veel aan over houd, want een gebroken tand is een, maar het trauma waar hij waarschijnlijk niet voor bespaard blijft is iets van een ander formaat……

l_zwarte schommel 32.0023

Ook lees ik veel over de vluchtelingen, ja ik heb de laatste tijd aardig wat gelezen! Het is een toestand hoe iedereen zijn mening heeft. De een roept; zet ze op een onderlosser tussen de pieren af en de ander zegt; NEEN wij moeten ons voor deze mensen inzetten.
Op dit moment denk ik zelf, ik ben toch maar een boffende bofkont dat ik in IJmuiden geboren ben. Ik krijg op tijd mijn orthopedische schoenen, ik kan gewoon naar de winkel lopen zonder dat er een kans van 1 op 2 is dat ik een bom op mijn kop krijg. Ik kan ook tegen mijn vrouw zeggen, nee boerenkool dat lust ik niet.
Veel, heel veel van de huidige vluchtelingen zouden wensen dat zij boerenkool mochten proeven, dan heb ik het nog niet over een bord vol.

Op dit moment is er een ware exodus van Koidealers naar Japan, zij gaan ons weer bevoorraden van enkele tienduizenden prachtig gekleurde Koi. Het is daarom fijn te weten dat Koi geen schommel nodig hebben om tevreden te zijn.
En voor zover ik weet lusten Koi ook geen boerenkool! Zolang de gemiddelde Koidealer zich druk maakt om het feit dat hij kan kiezen tussen een Kohaku, een Tancho of weet ik veel welke variëteit, denk ik dat wij ons best wel gelukkig mogen wanen.

Misschien mogen wij ook iets flexibeler zijn naar onze medemens, of deze nou schommelt of verdreven wordt door bommen en granaten.

Fijn weekend!

Foto Schommel: Tuinhout Groningen
Foto boerenkool: Stamppotrecepten.net

Series NavigatieWaar een klein land groot in kan zijn >>

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App