Dit artikel is deel 3 van 8 in de serie Ikeage Koi hunt 2015

In de Koikichi-epicentra in het zuiden en noorden van Japan is het zoals ieder jaar in oktober een drukte van jewelste. Dit zijn nog niet eens zo zeer dealers en hobbyisten die op zoek zijn naar hun nieuwe aankopen of aanwinsten, nee vooralsnog zijn het voornamelijk de kwekers en distributeurs die de bakermat van de Koi laten bruisen ten voorbereiding van de Ikeage, de najaarsoogst, waarin traditioneel de hogere kwaliteit Koi op de markt zal gaan komen.

Koihuizen worden in gereedheid gebracht, de eerste mudponds worden afgevist en de kwaliteit van de geoogste Koi wordt beoordeeld door het alziend oog van de kenners.
Zo hebben bijvoorbeeld Rob de Vos en Jeroen Dregmans van Ornafish een aantal afnettingen van mudponds van onder andere Sakazume, Yagenji en Shinoda bijgewoond (en daarbij keihard gewerkt, zie hiervoor onderstaande foto’s welke ons zijn aangeleverd door Koikichi) en zijn erg te spreken over de geproduceerde kwaliteit van dit najaar.
Wij kunnen ons dus voorzichtig gaan verheugen op een flinke hoeveelheid “verse” kwaliteits-Nishikigoi met bestemming “den Lage Landen”!

IMG_5308

De kleuren spatten er weer af bij de Hi-utsuri van Shinoda!

IMG_5007

Male of female? That’s the question!

IMG_5548

Rob de Vos (Ornafish) beoordeeld de zojuist geoogste Koi.

IMG_4934IMG_4943IMG_5434 IMG_5721
Het is overigens niet zo dat er nog geen enkele dealer in de gebieden te bespeuren is: er zijn er wel degelijk welke al vroeg tijdens de herfstoogst naar het Oosten getrokken zijn om als eerste de aangeboden kwaliteit te kunnen zien en eventueel hun slag te kunnen slaan. Zo ook een aantal van onze sponsoren.

Waar Luc Borgmans in de afgelopen week in het zuiden van Japan (Okayama) op overtuigende wijze een aantal prachtige Koi van de Momotaro auction voor zijn zaak Interkoi Arendonk heeft weten te bemachtigen (zie hiervoor Alleen op de Momotaro Auction), is het Kim Cloet (Kim’s Koi) deze week ook bijzonder goed vergaan in zijn zoektocht naar speciale Koi in het Noordelijk gelegen Niigata.

Ginrin Kohaku Kim's Koi

Variety: Female Ginrin Kohaku Size: 45 cm Breeder: Hiroi Koifarm Age: Nisai Price range: ***

Zo vond hij bij Hiroi Koifarm deze “stralende verschijning” in de vorm van een Ginrin Kohaku. Deze charmante dame van slechts 2 groeiseizoenen jong en 45cm, bezit een perfect gelijkmatig beni en een sneeuwwit shiroji.
Ook op het sashi en kiwa is weinig aan te merken. Hierbij opgeteld het sprankelende Ginrin maakt een Koi als deze tot een absolute eye-catcher in iedere vijver.
Deze Ginrin Kohaku, welke van Kim vanwege het mooi geplaatste beni-dotje op de snuit al snel de naam “Dopje” kreeg, zal in het najaar bij Kim’s Koi in Boortmeerbeek (B) in de shop aangeboden worden in de 3-sterren prijscategorie (€1250-€2000,-).

Hierbij opgeteld het sprankelende Ginrin maakt een Koi als deze tot een absolute eye-catcher in iedere vijver…

IMG_6944

Bling-bling om door een ringetje te halen!

Komende week zal de Ikeage van dit jaar definitief losbarsten, want naast Kim en Luc zijn –as-we-speak- ook onze sponsoren Frieslandkoi Fochteloo, Koicentrum Zaanstad, Spieringsvis en Koivoershop.nl al in het land van de rijzende zon om op zoek te gaan naar speciale Koi. Wij zullen jou als lezer in het komende ikeageverslag uiteraard weer op de hoogte brengen van hun meest speciale aankopen!

Stay tuned!

Series Navigatie<< Alleen op de Momotaro AuctionShintaro harvest with a smile… >>

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App