Dit artikel is deel 2 van 8 in de serie Ikeage Koi hunt 2015

Luc Borgmans borgt 2×4 Koi op veiling Momotaro en SFF

Vakantieveilingen.nl is een populaire bestemming zo rond de herfstvakantie en alhoewel Japan dat ook is, zijn de Koi veilingen aldaar dat een stuk minder, voor de Europeaan dan. En dat terwijl de hele wereld uitkijkt naar de kwaliteit die tentoon wordt gesteld door kwekers met klinkende mannen als Dainichi, Momotaro en Sakai Fish Farm. Toch is er één iemand die speciaal voor de veilingen van met name Momotaro steevast een ticket boekt.

men is van mening dat zij er niets te zoeken hebben

Luc Borgmans van Interkoi Arendonk voelt zich al jaren alleen op die plekken waar de hamer valt. Dat is geen wonder, hij is altijd de enige die de Nederlandse taal machtig is, maar vaak is hij ook gewoon echt de enige Europeaan die zich er begeeft.

Het zijn "de nouveau riches" die de grote trompet blazenDe reden is simpel; men is van mening dat zij er niets te zoeken hebben omdat de prijzen waarop de lotnummers worden afgeslagen ver boven het budget uit torenen. Wanneer je kennis hebt genomen van het onlangs verbroken wereldrecord is dat natuurlijk geen gekke gedachte; daarover later meer. Hieronder de Auction Koi die Luc wist ‘te winnen’ bij de Momotaro auction.

Auction Koi Momotaro 2015

Variety: Sanke Size: 58 cm Breeder: Momotaro Parent: Mako Kohaku Age: Young Nisai Price range: Euro 3000+

Auction Koi Momotaro 2015

Variety: Showa Size: 52 cm Breeder: Momotaro Parent: Black Dragon (92cm) Age: Nisai Price range: Euro 3000+

Auction Koi Momotaro 2015

Variety: Showa Size: 55 cm Breeder: Momotaro Parent: Black Dragon (92cm) Age: Nisai Price range: Euro 3000+ Extra: Guarantee Female

Auction Koi Momotaro 2015

Variety: Sanke Size: 55 cm Breeder: Momotaro Parent: Momoko bloodline(94cm) Age: Nisai Price range: Euro 3000+ Extra: Guarantee Female

Dat het echter wel mogelijk is om enkele parels jouw kant op te laten rollen, bewijst de Belg toch telkens weer. Hoe hij dat doet? Dat vroegen wij hem natuurlijk ook. Het antwoord is alhoewel helaas geen geheim trucje, wel logisch. Luc bezoekt de veilingen al jaren achtereen. Nagenoeg iedere veiling kan rekenen op zijn aanwezigheid en dan ontwikkel je daar een intuïtie bij. Luc neemt zichzelf niet voor om vantevoren een maximaal bedrag voor enkele vissen neer te leggen of andere regels die je jezelf op kunt leggen om zo’n veiling goed door te komen, zo werkt het niet.

“je moet de vissen gewoon echt zelf in real life zien zwemmen”

Wat wel werkt is vooral niet een heel strak plan hebben van tevoren en je vooral niet gek laten maken door andere bieders. Dat kan ook niet, want je moet de vissen gewoon echt zelf in real life zien zwemmen. Pas dan kan ik oordelen welk prijskaartje ik aan een Koi kan hangen”, aldus de habitant van Arendonk. Buiten dat zal het ook vast goed zaken doen zijn met een wel gestemde kweker, zo vlak na een succesvolle veiling.

Hieronder nog enkele aankopen, auction Koi van Sakai die vanaf de veiling naar de lage landen komen. Dit is echt hoge kwaliteit. Vervelend hoor om te bewonderen, maar ach, iemand moet het doen hè.

Auction Koi SFF 2015

Variety: Sanke Size: 59 cm Breeder: Momotaro Parent: Miss Japan III Age: Nisai Price range: Euro 3000+

Auction Koi SFF 2015

Variety: Sanke, Size: 52 cm, Breeder: Sakai Fish Farm, Parent: Chagall, Age: Nisai, Price range: Euro 3000+

Auction Koi SFF 2015

Variety: Showa, Size: 52 cm, Breeder: Sakai Fish Farm, Parent: Black pearl, Age: Nisai, Price range: Euro 3000+

Auction Koi SFF 2015

Variety: Sanke, Size: 62 cm, Breeder: Sakai Fish Farm, Parent: Super Big Rose, Age: Sansai, Price range: Euro 3000+

Voor meer informatie over deze Koi kijk je op www.interkoi.eu

Series Navigatie<< Voortdurend nieuws van het Ikeage-front; Koi hunt 2015!Stralende start Ikeage: Blingbling by Kim’s! >>

Over De Redactie

De Redactie is de smeltkroes van schrijvers en auteurs binnen Team KoiQuestion. Zij plaatst goedgekeurde berichtgeving vanuit algemeen perspectief of van een externe bron. Vragen of tips voor de redactie? e-mail naar redactie@koiquestion.com

Bezoek mijn website

Reacties

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App