Dit artikel is deel 2 van 25 in de serie Op bezoek bij

                                    Kevin Aarts krijgt een Pin!

Het Koi wereldje is niet groot en dat blijkt maar weer eens tijdens de Holland Koi Show van dit jaar. Je ziet vaak dezelfde gezichten, zowel bij de standhouders als bij de vrijwilligers. Zo ook Kevin Aarts, hij is er dit jaar voor de 10e  keer bij als vrijwilliger! En dat terwijl Kevin zelf nog maar 23 jaar mee gaat. Ook het feit dat Kevin’s moeder (Marion) en zijn broertje (Bjorn) de Pin voor 10 jaar vrijwilliger in hun bezit hebben, was voor ons een reden om Kevin in het mooie Brabant eens een bezoek te brengen.

pinDe pin!

Tijdens mijn bezoek heb ik genoten van het prachtige uitzicht, want Kevin woont echt midden in het bos! De reis er naar toe was ook redelijk ‘’bosachtig’’, het is goed dat ik niet met een verlaagde auto rijd. Anders had ik nooit heelhuids aangekomen! Even voor de duidelijkheid: ik heb de laatste 20 minuten alleen maar op onverharde wegen gereden. Of het nu komt omdat de TomTom mij de verkeerde weg wees of niet, ik weet zeker dat ik het zonder Kevin’s hulp nooit had gevonden.

Kevin 2

Vol trots laat Kevin zijn huidige vijver zien.

Eenmaal aangekomen raken we aan de praat en verteld hij hoe hij besmet is geraakt met het Koi-virus en wat zijn plannen voor de toekomst zijn.
De toenmalige vriend van Kevin’s moeder is eigenlijk de aanstichter van Kevin’s passie. Hij beoefende toen de Koi hobby en zodoende is Kevin in aanraking gekomen met Koi. Deze beste man was een actief lid van de NVN, hierdoor reisde hij elk jaar af naar het ‘’zonnige’’ Arcen om te helpen tijdens de Holland Koi Show.

Toen Kevin 13 was mocht hij voor de eerste keer mee naar de show om te helpen. Zijn taak? De Koi garderobe bewaken. Momenteel behoort hij tot één van de diehards op het middenplein. Na enige tijd liep de relatie op de klippen en verhuisde Kevin samen met zijn broertje en moeder naar hun huidige verblijf. Kevin mocht kiezen van zijn moeder of hij een scooter of een vijver wilde. Dat was natuurlijk snel besloten. Hij pakte een schop en heeft eigenhandig de vijver uitgegraven! Menig leeftijdsgenoot zou gekozen hebben voor de scooter, maar bij Kevin zat het Koi-Virus al zo diep in het bloed dat hij toch echt voor de vijver koos.

Voor het 1e jaar speelt hij mee op de Koi-Show en gelijk 7 prijzen!

Sinds dit jaar doet hij samen met zijn broer ook ook mee aan Koi-Show’s en dat is niet zonder enig resultaat! Zo sleept hij tijdens Mini HKS 3 prijzen binnen en op de HKS zelfs 4! Hij geeft aan dat dit natuurlijk naar meer smaakt…

knie kevinZe hebben honger!

Maar Kevin heeft eerst nog iets anders op zijn ‘’to do’’ lijstje staan. Hij gaat namelijk zijn ouderlijk huis verlaten om met zijn vriendin samen te gaan wonen. U raad het al: Ook Kristel (Kevin’s vriendin) is reeds besmet met het beruchte virus! Momenteel staan er zelfs verschillende opgroei-bakken bij haar ouders. Voordat ik de vraag nog maar kon stellen, werd mijn mond al gesnoerd en verteld Kevin dat er bij zijn eigen huis natuurlijk ook een vijver komt. Iets wat ik wel had verwacht, maar je weet het nooit. Samenwonen kost ook een flinke smak geld. Maar Kevin en Kristel hebben dit kostenplaatje al meegenomen in de aanschaf van de woning. De exacte plannen zijn nog niet rond. Het staat wel vast dat het zo’n 30m3 zal worden.

nieuwe vijver

Het ontwerp van de nieuwe vijver.

Wie weet gaan we nog eens bij Kevin kijken als zijn nieuwe vijver af is.
Maar één ding staat vast: de NVN mag trots zijn op zulke vrijwilligers!

Wij feliciteren Kevin, Bjorn en Marion met het ontvangen van de Pin. Uiteraard feliciteren we Kevin en Kristel ook met de aanschaf van hun nieuwe woning. Dat ze maar veel plezier mogen beleven aan de Koi-hobby.

Series Navigatie<< Rob de Geus in BoortmeerbeekBowlen aan de vijverrand van Wisikoi >>

Over Orlando de Jonge

Orlando is beslist niet vies van vis en ook niet bang van een beetje water. Als levende brandblusser en met een voorliefde voor watertechniek en PLC heeft hij bloedgroep H2O. Innovatie en kwaliteits-Koi zijn zaken waarvoor je hem wakker mag maken.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App