Dit artikel is deel 8 van 10 in de serie Op de koffie

Zoals gezegd het tweede deel van mijn vijvertoer door de Kop van Noord-Holland!

IMG_0028

De ene verrassing na de andere is mij deze dag voorbij gekomen, zo ook de vijver van het echtpaar Koos en An Thijssen. Zij hebben drie kleine arbeiderswoningen verbouwd tot één huis met daardoor een gigantische tuin midden in het Oud Strooien dorp van Den Helder ook wel “Pilo buurtje” genoemd. Iets wat mij als Oud-IJmuidenaar bekent voorkomt!

IMG_0034

De vijver heeft een inhoud van 40 m³ met een bezetting van 35 Koi de zwaarste bezetting van mijn “toer”  er wordt gefilterd met een kleine vortex en een driekamerige filter. Of dit voldoende is twijfel ik over, maar de Koi leken mij zeer happy en de gemeten waterwaardes zijn altijd goed volgens Koos. Ook is er nog een grote plantenfilter gevuld met zand en grind.

IMG_0029

IMG_0031

Ik mocht het “bouwfotoboek” doorkijken. De foto’s hadden een onderschrift met kalligrafisch onderschrift. Ik was blij verbaasd dat iemand die geen kennis heeft van Koi en vijvers zo iets moois kon bouwen op een plek welke voorheen doorging voor een onkruidveldje. De toewijding was terug te zien aan elk detail.

IMG_0040

Ook het riviertje wat van zijn plantenfilter naar de vijver loopt is zelf gemaakt en bedacht, ook de brug met zijn eigen handen gecreëerd!

IMG_0038

IMG_0035

IMG_0033

Op de achtergrond (wat Koos het liefst is) bij zijn trots….

Daarnaast zijn alle keien welke gebruikt zijn wel 30 keer met de hand opgepakt, bekeken, teruggelegd en weer bekeken, gepast en uiteindelijk goed bevonden om ingemetseld te worden, Passie noem ik dat!

IMG_0032

!Van 2 meter hoog komt het riviertje naar beneden

IMG_0036

Daarnaast was de appeltaart heerlijk! 😉

Op naar de laatste vijver van de Wisikoivijvertoer, ditmaal de vijver van Jasper en Marjon Swart (met een “J” 😉 ) de vijver heeft een inhoud van 80 m³ en een bescheiden bezetting van 23 Koi, hier wordt gefilterd met een Sieve en een Beadfilter. En ook deze vijver is aangelegd door Wil!

IMG_0055

IMG_0042

Dat ook dit echtpaar natuurliefhebbers zijn blijkt wel uit de vorm van de vijver. Zij zijn nu 7 jaar aan het Koivijveren en genieten van de rust van de vijver wat zij toch wel als het grootste goed zien van de Koihobby.

IMG_0053

Wat zij ook vinden is dat je nooit een winning team moet veranderen, met andere woorden blijf bij jouw eigen waarheid en geniet!

IMG_0054

IMG_0052

IMG_0049

IMG_0045

Tevens wilden zij nog als tip kwijt,  bezint eer gij begint, zorg ook dat je een goede backup hebt, zoals wij bij Wil & Sil van Wisikoi. Maar dat geld voor ieders voorkeur natuurlijk!
En met deze wijze woorden waar ik mij in het geheel bij aansluit gingen wij weer op pad naar de thuisbasis in Julianadorp.

IMG_0041

IMG_0051

Ik wil iedereen bedanken voor de tijd, gebak en de hartelijkheid waar ik mee ontvangen ben, hoop jullie snel weer te zien. Enne het was een reuze topdag ook jij bedankt Wil!

IMG_0043

Wat ruist daar in het stuikgewas……

Series Navigatie<< Een rondje vijvers in Noord-HollandChristiaan Eilander, een idealist of een realist? >>

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App