Orrie’s eerste Koi cover

Ik zie Orlando nog zo aan komen lopen; dat was begin dit jaar in Rijswijk. Engel, onze hoofdredacteur, had de olijke Zeeuw gescout tijdens de Cursus Koi University en stelde hem aan mij voor. Tijdens zo’n show is het natuurlijk druk, maar de ontmoeting was genoeg om hoogte van elkaar te krijgen en uit wat facebook contact na de show bleek al wel dat we elkaar aanvoelden en een goede inschatting hadden gemaakt of eigenlijk ook weer niet.

“… precies wat mijn karakter nodig heeft”, zo zee tie

Orlando heeft namelijk de verwachtingen ver overtroffen. Niet alleen ligt hij goed in de groep (hij is even- zo niet nog gekker); hij is ook gemotiveerd tot op het bot terwijl hij donders goed begrijpt dat het ook vooral leuk moet blijven. Desalniettemin is hij iemand die er wel voor gaat en eenmaal aangehaakt bij Janine en Bas in de Koi foto-crew, hetgeen toch een van onze meest belangrijke taken is tijdens de show; legt hij zich er helemaal op toe. Het is verdomd lastig om echt goede Koi foto’s te maken en we proberen ons daar steeds in te verbeteren.

Tijdens de BKS had hij al een externe battery pack aangeschaft zodat hij op het ‘moment supreme’ sneller achter elkaar foto’s kon klikken met behoud van flits. Hij kreeg er steeds meer lol in: “Het dwingt me om rust te bewaren en geduldig naar Koi te kijken, precies wat mijn karakter nodig heeft”, zo zee tie (Zeeuws voor ‘zo zei hij’)

Cover Koi 122

Het magazine KOI is een uitgave van de Nishikigoi Vereniging Nederland

Samen met Janine en Bas bestierde hij de wedstrijdfoto’s en het samenwerken ging daarbij goed; met wat tips van Rene Gerritzen her en der moet het goed komen. En het kwam goed. Waar niemand er in slaagde om tijdens de slechte weersomstandigheden tijdens de laatste Holland Koi Show een waardige plaat te maken van onder andere de Grand Champion; deed Orrie, zoals hij misschien wel niet wil worden genoemd, maar we toch lekker doen, dat dan weer wel.

Ook Orlando blijft niet gevrijwaard van een karikatuur

Het resulteerde in zijn eerste cover. De foto prijkt op de voorkant van KOI nr.122, het glossy magazine van de NVN. Dat is best bijzonder en een groot compliment voor zijn inzet in dit vakgebied het afgelopen seizoen. Gefeliciteerd Orlando! Zoals ieder teamlid van KoiQuestion over een heuse karikatuur of avatar beschikt, gaat ook brandweerman Orrie niet gevrijwaard van deze eer; Orlando de Jong

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Comments are closed.