Dit artikel is deel 7 van 10 in de serie Op de koffie

Ik heb wat met mijn ritjes naar Wisikoi, of het regent, of er ligt een pak sneeuw waar Oostenrijk nog jaloers op kan zijn, of het is dicht van de mist. Zo ook deze morgen dat ik op weg was naar de altijd sympathieke Wil&Sil van Wisikoi in Julianadorp voor mijn rondje vijvers in Noord-Holland.

een soort vijver-tour maar dan anders

Zoals te doen gebruikelijk was het ontvangst weer hartelijk en luchtig, luchtig in de zin van ik hoef mij niet aan te passen, zeg maar ik voel mij een beetje thuis. Ik ben hier omdat wij het plan hadden opgevat om enkele klanten van Wil&Sil te bezoeken als een soort vijvertour maar dan anders, immers wij alleen bezochten de vijvers! Na een heerlijk kopje koffie en een saucijzenbroodje vertrokken Wil en ik (Sil hield de winkel draaiende!) naar de eerste vijver.

DSC_1011

Het was de vijver van René en Jennifer Struik met een inhoud van 30 m³ en een bezetting van 26 Koi welke gefilterd wordt met een Sieve en een EconoBead filter.

IMG_0010

Het was voor mij een complete verrassing dat achter deze woning zo’n grote met veel liefde en passie ingerichte tuin lag. Ook hier waren deze twee liefhebbers (jawel Jennifer is ook een Koikichi) eerst met een vijvertje met goudvissen begonnen. En zoals je kunt zien is het een mooie speelse maar toch strakke vijver geworden welke bedacht is door Jennifer en gemaakt is door Wil van Wisikoi.

IMG_0007

René en Jennifer op hun “geniet-plekje”

Stiekem denken zij toch, nu de Hortensia’s op hun einde lopen, om de vijver door te trekken, waarvan ik zeg; doen! Dat ik dit weekend 2 kilo zwaarder ben geworden zal je niet bevreemden want ook hier was het gebak erg lekker en met zo’n uitzicht over een vijver met Koi kun je niet anders dan jezelf tegoed doen aan het leven…

IMG_0003

DSC_1041

De nieuwste aanwinst!

IMG_0011

IMG_0013

DSC_0982

Onder het wakend oog van Boeddha zwemt de Asagi haar rondjes

Zo kwam een einde aan een gezellige ontmoeting van twee Koikichi, op naar de volgende!
Dit waren Marcel en Anneke van Beek. De 2e vijver met een Inhoud van maar liefst 110 m³ en een bezetting van 38 Koi, welke gefilterd wordt over 2 zeefbochten en 2 Beadfilters.

IMG_0022

Het filterhuis

De beadfiltertjes…

de vijver

Hier kan menig baantje worden getrokken

IMG_0021

eerst werd de vijver gebouwd en pas daarna het huis verbouwd

Marcel had reeds 10 jaar de wens om een Koivijver te hebben maar de tuin daarvoor ontbrak. Hij had zich ook zeer goed ingelezen, video’s bekeken en op diverse fora uitleg gevraagd. Eindelijk na 10 jaar een huis aangekocht wat aan hun standaarden voldeed en de vijver moest nu maar snel komen. Dat hij er haast mee had moge duidelijk zijn want eerst werd de vijver gebouwd en pas daarna het huis verbouwd!!

IMG_0027

Marcel en Anneke Van Beek bij hun trots!

IMG_0019

1200 m² is best veel!

Dat noem ik nog eens passie voor Koi van deze twee Koikichies. Hij heeft in de strijd tegen de talrijke Reiger bezoeken een apparaat aangeschaft dat 4 verschillende jachtvogels laat horen. Op mijn vraag of dit nu werkelijk goed werkt zei Marcel, alleen als hij aanstaat! Ja echt, ik heb hem eens per ongeluk uit gehad en ja hoor daar waren zij, die eeuwig sacherijnig kijkende oversized vogels, die zo treurig met de kop in de schouder kunnen kijken naar jouw geliefde Japanse zwemmende juwelen. Op dat moment kwam ik er achter dat hij beter aan kon blijven. Ook deze vijver is gebouwd door Wil.

IMG_0017

IMG_0018

IMG_0020

IMG_0025

Omdat ik (g)een keuze kon maken uit de vele foto’s heb ik er veel geplaatst, dit zorgt ervoor dat mijn blog in tweeën gesplitst wordt, anders zou de een de ander verdringen. Ook de laatste twee vijvers en hun eigenaren waren een bezoek waard, wordt vervolgd…

 

Series Navigatie<< Grout’n uut Grunningen: Kieta KoiVijvertoer in de Kop van Noord-Holland >>

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App