Midori mini bacteria home dankt zijn naam aan de lichtgroene kleur, Midori betekent groen in het Japans. Dankzij het formaat 25x25mm. is dit type filtermedia bij uitstek geschikt voor in de kleinere trickle filters zoals de Sansai Mini maar kan uiteraard ook in grotere trickle’s of in Bakki Showers gebruikt worden.

in de poriën kunnen zich anaërobe bacteriën nestelen

Midori Mini Infrared Bacteria Home wordt gemaakt van de beste grondstoffen voor keramiek zoals toermalijn, silicium en germanium. Door het tot wel 1800 graden te verhitten, ontstaat een zeer poreuze structuur. Hierdoor kan Midori Mini Infrared Bacteria Home veel grotere kolonies bacteriën huisvesten dan andere filtermedia.

Het materiaal is zeer poreus en aan de oppervlakte ietwat ruw zodat het water dat eroverheen gesproeid wordt als het ware wordt gepolijst. Doordat zich in de poriën van dit filtermedia kolonies anaërobe (zuurstofarme) bacteriën kunnen nestelen, die zorg dragen voor de omzetting van nitraat naar stikstofgas zou je dit type filtermedia kunnen verkiezen boven niet poreus filtermedia.

Midori Mini Bacteria Home

Midori Mini Bacteria Home

Bij de aërobe (zuurstofrijke) omzetting zijn twee bacteriesoorten betrokken. De Nitrosomonas bacterie zet ammonia om in nitriet en de Nitrobacter bacterie zet vervolgens nitriet om in nitraat. Hoewel nitraat voor vissen niet meteen een gezondheidsrisico vormt, zijn hoge dosissen niet gewenst. Hoge nitraat-niveaus bevorderen de sterke groei van algen; dit komt voornamelijk in het voorjaar voor omdat de bacteriën zich dan nog niet voldoende vermenigvuldigd hebben.

Anaërobe bacteriën worden ingezet om nitraat om te zetten in stikstofgas. Dit proces kan alleen plaatsvinden bij de afwezigheid van zuurstof dus op plaatsen in het filtermedia waar weinig tot geen zuurstof aanwezig is en kan komen. De eerste stap in dit proces is de omkering van het nitrificatieproces. Nitraat wordt weer omgezet in nitriet. De tweede stap van de denitrificatie is de omzetting van nitriet in stikstofgas. (N2). Dit gas kan vervolgens losgelaten worden, zonder verder enige schade aan het milieu toe te brengen.

Bacteria Home absorptie test

Comments are closed.