Dit artikel is deel van 9 in de serie Yoshikigoi farm

Jos Aben en Peter Waddington over Shiro uit Polen

Tijdens een bezoek aan de Yoshikigoi Koi farm in Polen krijg je veel Koi te zien. En alhoewel hierover in de komende tijd meer blogs zullen verschijnen, wil ik nu al een bijzonder moment uitlichten. Tijdens het bowlen van enkele Koi kwam ook een Shiro Utsuri ten tonele. Daar waren we nieuwsgierig naar want we hadden al een teaser van de kweker op facebook gezien en ook al een glimp opgevangen in een binnenbak. De kwaliteit van deze Shiro Utsuri heeft ons verrast en we hebben ze zien zwemmen van Tosai tot Yonsai.

Dit soort vissen wordt in Japan bewaard voor een Auction

Wanneer we samen met de aanwezigen van KoiQuestion, enige Duitse hobbyisten, natuurlijk de kweker zelf en ook Peter Waddington, grondlegger van de hobby in Europa, rondom een contrastrijke nisai staan, ontstaat een interessant gesprek over de potentie-volle Koi.

Hierbij leren we hoe de pigmentontwikkeling van deze tategoi Yoshikigoi Shiro Utsuri plaats zal vinden en ook worden meningen en dan met name die van Peter Waddington, niet onder stoelen of banken wordt geschoven. Zo vertelt de man, die het allemaal al eens heeft gezien dat een Koi van deze kwaliteit bij een Japanse kweker rond de 1.000.000 yen (circa Euro 7.500,-) zou moeten kosten. Maar wat de ervaren man, terloops na het snuiten van zijn neus vervolgens zegt, maakt iedereen stil…

Series NavigatieWie is Yoshikigoi eigenlijk? >>

Over De Redactie

De Redactie is de smeltkroes van schrijvers en auteurs binnen Team KoiQuestion. Zij plaatst goedgekeurde berichtgeving vanuit algemeen perspectief of van een externe bron. Vragen of tips voor de redactie? e-mail naar redactie@koiquestion.com

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App