Andelst – Het inluiden van de ikeage periode gaat gepaard met diverse veilingen in Japan bij vooraanstaande kwekers als Dainichi, Momotaro en Sakai, waarover meer in latere berichtgeving. Ook in Nederland echter gaan er Koi onder de hamer. Koi Import Janssen, inmiddels ook op het vliegtuig naar Japan, maakte ook ruimte in de bakken, hetgeen echter niet wil zeggen dat het gaat om de restjes.

KIKA staat voor het Kinderen Kankervrij

Waar in Japan de veilingen dienen om de hoogste prijs te krijgen voor de vis; kun je in Nederland nog best een heuse slag slaan en voor ‘weinig’ met ‘veel’ vis thuiskomen. het is ook nog eens een spannende aangelegenheid want het winnen van een lot of kavel voelt ondanks dat je er toch geld voor moet betalen als een prijs. Daarnaast is het ook een erg sociale aangelegenheid en om het dit karakter toch nog wat meer mee te geven werd maar liefst 10% van de opbrengst geschonken aan KIKA.

Foto's van de Koiveiling bij koi Import janssen

Reinier (rechts) draagt symbolisch een cheque over aan Wouter (links)

KIKA staat voor het Kinderen Kankervrij. Vond je het al een verschrikkelijke ziekte, dan wil je dit leed niet zien aangedaan bij kinderen. Een goed doel dat al enige jaren door de Nederlandse koi Scene werd omarmd. Wouter Zandbergen is er eentje van de harde kern en fungeerde dan ook als veilingmeester deze dag. Het werd door de aanwezigen vooral ervaren als een gezellige dag en velen werden verblijd met een nieuwe Koi. En KIKA; die werd verblijd met maar liefst Euro 830,- om aan onderzoek te besteden.

Foto's van de Koiveiling bij koi Import janssen

foto door: Koi Zanmai

De aanleiding  werd voor Reinier Janssen, zaakvoerder van de gelijknamige firma, ingegeven door het gevoel. Vorig jaar werd hij in naaste kring geconfronteerd met de ziekte, niet bij een kind welteverstaan, doch het heeft wel geleid tot een dieper empathie met dit goede doel.

Foto's van de Koiveiling bij koi Import janssen

foto door: Koi Zanmai

Foto's van de Koiveiling bij koi Import janssen

Linda Weerts prijst de Koi aan alsof het haar eigen juwelen zijn. Foto door: Koi Zanmai

Over De Redactie

De Redactie is de smeltkroes van schrijvers en auteurs binnen Team KoiQuestion. Zij plaatst goedgekeurde berichtgeving vanuit algemeen perspectief of van een externe bron. Vragen of tips voor de redactie? e-mail naar redactie@koiquestion.com

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App