Dit artikel is deel 5 van 6 in de serie Preview Koi

KOI 122

In deze uitgave van KOI magazine blikken we uiteraard ruimschoots terug op deHolland Koi Show middels een sfeerverslag van Theo van Bladel en een wedstrijdverslag van Tiebo Jacobs.Uiteraard komen ook de prijswinnende vissen en hun baasjes voorbij. Daarnaast toont Joep van Esch ons de winnaars van de Holland Betta Show.Op koishows zie je steeds vaker dat er ook een aantal “Tategoi” prijzen worden verdeeld.Dat druist in tegen het natuurlijke gedrag van ZNA juryleden, die immers hebben geleerd een koi te beoordelen zoals deze nu is en niet zoals deze mogelijk in de toekomst gaat worden.Reden voor mij om Bernie Woollands, een ZNA en BKKS judge met een enorme staat van dienst, hierover eens aan de tand te voelen.
HKS posterwedstrijd HKS posterwedstrijd Tategoi
Qua beoordeling van koi hebben we twee cursussen in ons ruime cursusaanbod. Koi Kopen Theorie en Koi Kopen Praktijk. Over deze laatste cursus, met live vissen, leest u een verslag van Bas van Tooren (sfeerverslag van een deelnemer) en René Gerritzen (beoordeling van zes Kohaku, die als lesmateriaal dienst deden).
Challenge Cursus koi kopen
Japans georiënteerde bijdragen leest u van onder andere Johan Leurs. Johan ging op bezoek bij een Japanse hobbyist en start hiermee een serie “Vijvertje Bouwen”, waarmee we in beeld gaan brengen hoe hobbyisten uit andere landen de hobby beleven en welke technieken ze gebruiken bij het bouwen van hun vijver.
Vijvertje bouwen More days grace
Daarnaast een deel “More Days Grace” van Johan, die ons langs diverse Japanse kwekers voert.Martin Symonds tenslotte, neemt ons mee naar de beroemde kweker Yagenji, die naast mooie koi ook over een schitterend uitzicht over de valleien met mudponds beschikt.Dichter bij huis allereerst een artikel met een relatie naar de KoiVijverAdviesdienst (KVA). René Grootscholten toont ons hoe de vrijwilligers van de KVA zelf vijveren. Deze uitgave is Bas Arentzaan de beurt.
Strategies Bas Arentz
Theo van Bladel ging op bezoek bij hobbyistenfamillie “Van Dussen” en doet verslag van maar liefst drie koivijvers. Anita Derks geeft ons in het laatste deel van “Vier Seizoenen” de nodige wintertips, zodat we goed voorbereid de winter in kunnen. Werner Jobst tenslotte toont u hoe u een stukje Azië naar uw eigen tuin kunt krijgen.
Op bezoek bij Azië

 

Series Navigatie<< Preview Koi 121Preview KOI 123 >>

Over Joop van Tol

Joop 'Ginrin' van Tol is gevierd columnist en fervent cursusbegeleider bij zijn eigen initiatief KoiToday. Hij was 11 jaar bestuurslid van de NVN en vele jaren hoofdredacteur van het lijfblad. Joop is een loyale bondgenoot in de visie tot kennisdeling.

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App