Koi2000 staat voor grote veranderingen

Er staat veel te gebeuren bij verenging Koi2000. Voor de vijfde keer in haar vijftienjarig bestaan verandert de show van locatie en ook op de kalender vinden we deze elders. Nieuwe logo’s voor de activiteiten van de vereniging deden hun intrede de afgelopen maand en er staat nog meer te gebeuren. Is de show nu wel of niet een Shinkokai erkende Show en waarom moet het een succes worden op de nieuwe locatie. Een kritisch interview met voorzitter Henny van Groessen;

zal de show volgend jaar een heuse Shinkokai goedgekeurde show worden?

Tiebo: Ik heb gezien dat jullie nieuwe logo’s hebben voor respectievelijk de Koi2000, KoiWijzer en Nationale Koi en Vijverdagen. Is dit een toonbeeld van aanstaande verandering binnen de vereniging en haar activiteiten?
Henny: Wij hebben de logo’s aangepast omdat zij een update nodig hadden naar de huidige tijd. Ook komt er een totaal nieuwe website die past in deze tijd. Deze komt begin oktober online. KOI 2000 zal zich actiever gaan presenteren en wij zullen voor onze leden vele leuke nieuwe activiteiten gaan verzorgen.

 

 

 

 

Tiebo: Klopt het dat het blad de KoiWijzer niet meer verkrijgbaar is in de Bruna en andere boeken- en tijdschriftenhandels?
Henny: Wij kunnen dat niet bepalen. Dit jaar was Bruna er niet bij maar dat kan volgend jaar weer anders zijn. Verspreiding hangt af van waar de bladen worden verkocht. Betapress bepaalt dit in overleg met haar klanten. Wij verspreiden zelf de bladen bij bijvoorbeeld tuincentra en dealers dus bedrijven die niet onder de tijdschriftenbranche vallen. Door de sterk dalende tijdschriftenverkoop de afgelopen jaren nemen de grote ketens enkel nog bladen op die een hele grote oplage hebben en de zogenaamde special intrest bladen vallen daar buiten. Kijk maar naar het blad Vissen.

Tiebo: Het logo voor de show spreekt van de Nationale Koi en Vijverdagen. Jullie waren gebezigd met een officiële erkenning van de Shinkokai om de show te verkrijgen. Hoe staat het hiermee en zal de show volgend jaar een heuse Shinkokai goedgekeurde show worden?
Henny: Wij hebben een mail gekregen van Marudo (via Ornafish) dat de goedkeuring voor het lidmaatschap er officieel is. De bevestiging en papieren rompslomp moet eerst weer door de vergadering en dat duurt weer even. Onze show heet De Nationale Koi-, Vijver- en Tuindagen met als onderdeel daarvan de wedstrijd The All European Shinkokai Koi Show. 2016 wordt dus een officiële Shinkokai Show.

Major Awards Shinkokai Koi Show 2015

Grand Champion 2015

Tiebo: Voor de show van 2016 hebben jullie gekozen voor een nieuwe locatie en een nieuw plekje op de kalender. Waarom deze drastische verandering?
Henny: Wij hebben onder bezoekers en dealers onderzoek gedaan en er kwam naar voren dat het complex van de Broodfabriek perfect is, maar de ligging niet. We zijn toen gaan zoeken naar een locatie die geschikter was en die hebben wij gevonden; centraal in Nederland in Utrecht. Omdat wij graag naar een vaste datum wilden zoals iedere show die heeft, zijn we gaan kijken hoe dat te realiseren. Het voorjaar bleek onhaalbaar door de shows van de internationale collega’s en alle feestdagen die steeds weer wisselen. Het Koi seizoen loopt (natuurlijk het weer meegenomen) praktisch altijd door tot minimaal eind oktober en daarom zijn wij gaan kijken naar een andere datum. Zowel locatie als datum zijn besproken met vele dealers en die waren hier zeer enthousiast over. Vandaar dat uiteindelijk de beslissing is gevallen voor de nieuwe datum en locatie.

De Beursfabriek is veel lichter en er hangen daglichtlampen

 

Tiebo:  Kun je iets vertellen over waarom deze geschikt zou zijn? Moeten er veel aanpassingen gedaan worden ten behoeve van met name het watermanagement tijdens de Koi Show.
Henny: De Beursfabriek is ook een indoor complex en is qua oppervlakte (2 verdiepingen) zeer geschikt om een heel mooi en groot evenement neer te zetten en om te groeien de komende jaren. Er zijn 1250 gratis parkeerplaatsen bij het gebouw en het complex is heel gemakkelijk bereikbaar zowel per auto als per openbaar vervoer. Er moeten wat aanpassingen in ons wedstrijdsysteem worden gedaan maar het systeem kan draaien zoals men dat van ons gewend is. Dit was een vereiste van ons voor een nieuwe lokatie. De Beursfabriek is veel lichter en er hangen daglichtlampen. We moeten nog een test gaan doen of dit voldoende is of dat wij weer de truss systemen gaan gebruiken. Qua logistiek is het complex prima voor zowel de wedstrijd als de standhouders.

foto's van de beursfabriek Utrecht

de beursvloer in de beursfabriek

foto's van de beursfabriek Utrecht

de cateringhal in de beursfabriek

foto's van de beursfabriek Utrecht

de lezing en presentatieruimte in de beursfabriek

Tiebo: Het is niet de eerste keer dat jullie hiervoor kiezen en de gewenste bezoekersaantallen bleven uit de afgelopen jaren. Waarom moet het nu wel slagen?
Henny: Wij denken dat door de centrale ligging en de nieuwe datum de bezoekers zeker hun weg zullen vinden. De show zal ook breder worden getrokken, maar daar hoor je in de loop der tijd meer van.

de jumbovats zijn allen alweer uitverkocht

Tiebo: Denken jullie dat de nieuwe datum nog gevolgen zal hebben voor de aantallen en kwaliteit Koi die zal worden ingezet.
Henny: Nee want de jumbovats zijn allen alweer uitverkocht ( er is nu al een wachtlijst voor) en de normale vats lopen ook gestaag vol. Zowel de “ouwe getrouwe” als ook nieuwe deelnemers hebben zich al aangemeld en er zullen vele grote giganten naar Utrecht komen.

koi tijdens de nationale koi- en vijverdagen

Koi in hun sas op de Nationale Koi- vijver- en tuindagen.

Tiebo: Hoeveel standhouders zijn er reeds vastgelegd. en hoe kunnen geïnteresseerden zich melden?
Henny: Een groot aantal standhouders die er ieder jaar zijn alsook de sponsoren hebben zich al aangemeld en een aantal nieuwe geïnteresseerden staan op de lijst. Zodra alle formulieren klaar zijn en de plattegrond helemaal is gemaakt zullen deze op onze nieuwe site worden gezet. Binnenkort gaat er een grote mailing uit naar alle zaken. Mocht men informatie willen hebben kan men mailen naar info@koi2000.nl.

Over De Redactie

De Redactie is de smeltkroes van schrijvers en auteurs binnen Team KoiQuestion. Zij plaatst goedgekeurde berichtgeving vanuit algemeen perspectief of van een externe bron. Vragen of tips voor de redactie? e-mail naar redactie@koiquestion.com

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App