Dit artikel is deel 15 van 25 in de serie Op bezoek bij

Touren langs El Patio, Kim’s Koi en Coweko

Na de drukte van HKS is er weer even tijd om rustig je eigen plekje goed te bestuderen. Er wordt binnen het KoiQuestion team dan ook flink wat versleuteld aan onze Koi hobby. Zo plaatsen Kitty en Bas een heuze trommel op hun vijver, wordt het opgroei vijvertje (20m3!) van Remy en Janine in gebruik genomen, zijn de Koi van Patrick naar Engel verhuist en is bij mij thuis eindelijk de quarantaine bak van 4m3 in gebruik genomen. Jullie zien dat wij ook niet echt stil zitten en wij ook graag wat knutselen rondom onze vijvers.

Vrije tijd betekent ook dat we weer kunnen gaan “kwijlen” bij Koi dealers. Jullie denken we? Ja, ik ga met enige regelmaat met Koikichi vrienden langs verschillende dealers om daar te genieten van al het moois wat er rond zwemt en uiteraard ook voor een goed gesprek!

Zo ook 2 weken terug op vrijdag, ik was vrij en gooide in mijn groep op Whatsapp een berichtje uit; “heren, wie heeft er zin om mee Koi te gaan kijken?” Binnen no time had ik bericht van Marvin en zo zaten we dan ook 2 uur later in de auto.

Helaas zien we nog sporen van de eerder gebeurde brand…

Onze eerste bestemming was bij Nico (El Patio), beide waren we hier nog nooit geweest en waren dan ook reuze benieuwd wat voor schoons hier zou zwemen. Helaas zien we nog sporen van de eerder gebeurde brand… Nico was hard aan het werk om dit weer terug draaiend te krijgen en als ik me niet vergis is het nu zelfs weeral in gebruik. We lopen door naar het nieuwe gedeelte en we staan beide sprakeloos te kwijlen boven een bak met Koi. Brr.. Wat een kwaliteit! Ik ben persoonlijk geen fan van een Hi – Utsuri maar deze mag Nico gerust inpakken voor mij!

Foto1

Een mooie shot uit één van de vijvers bij El Patio

Foto2

Nico helemaal in zijn element

Achteraf blijkt het ook een kampioen te zijn uit Japan. Even later valt mijn oog op een Tancho Kohaku, na wat gebabbel blijkt het de Koi te zijn die ik begin dit seizoen al had gezien via een andere Koi dealer die samenwerkt met Nico. Helaas was deze te hoog gegrepen voor mij (althans voor mijn portemonnee) Ze was enorm voorruit gegaan en SFF hadden hun naam waar gemaakt. We moesten maar eens gaan, anders had de bak over gelopen door al ons gekwijl.. Ik schud de hand met Nico met de afspraak dat we elkaar gaan zien dit najaar in Japan.

Foto3

Een Shot uit de zaak van El Patio

We vervolgen onze reis naar Boortmeerbeek, daar bevindt zich onze sponsor Kim’s Koi een plek waar zowel Marvin als ik graag komen. Een nette zaak en wederom kwaliteit om je vingers bij af te likken! De nuchterheid van Kim kan ik wel appreciëren, alles is mogelijk bij Kim mits je het maar vraagt. Maar dat is toch ook niet meer dan logisch?

Foto4

Een impressie van Kim’s Koi

We bespreken enkele Koi die er voorbij komen en we zien dat er nog best wat Koi zwemt met een flinke dosis potentie. Tussendoor gaan we nog naar Kim zijn quarantaine / opgroei faciliteit. Als we daar aankomen krijg ik altijd de koude rillingen over me rug, met de gedachte dit is toch een droom voor iedere hobbyist? 

Foto6

Zo vader, zo dochter?

Maar we zijn hier met een reden; Hier zwemen nog twee Koi van mij die ik eerder dit jaar heb aangekocht bij Kim tijdens de Grow-out. Helaas was ik niet in de gelegenheid om ze eerder op te halen. Eenmaal terug in de winkel heeft Marvin nog voer nodig, Kim legt van alles uit over zijn eigen voerlijn en Marvin heeft dan ook een mix van deze lijn mee genomen om uit te proberen. We vertrekken gauw terug naar het mooie Zeeuws-Vlaanderen om de Koi de nodige rust te gunnen en immers hebben we nog een Zaterdag ook. Foto7De geselecteerde Koi voor de Grow-out

Juist, want de Zaterdag stond wederom in het teken van Koi! Dit maal ging Leon mee, een ander Koi maatje en de reis ging weliswaar door België maar ditmaal was de eind bestemming in Nederland. Om precies te zijn, in Best bij Geert van Coweko. Geert is de man waar ik ooit mijn 2de Koi in mijn leven heb gekocht en laten we eerlijk zijn dat schept toch een band.

Foto8

Een impressie van Coweko

Als we naar Coweko gaan is het standaard dat we koffiekoeken meenemen, hoe deze traditie ontstaan is..? Dat is is mij ook een raadsel maar het bevalt ons, dus we houden hem er in!

Ditmaal gingen we met een missie naar Coweko

Ditmaal gingen we met een missie naar Coweko, namelijk het bespreken van de Japan reis! Iets wat niet helemaal van zelf gaat natuurlijk, dus onder het genot van een koffiekoek en een kop koffie bespreken we het een en ander. Terwijl Geert en ik bespreken welke kwekers we langs willen kijkt Leon al kwijlend naar de Koi die er rond zwemen. Het duurde dan ook niet lang dat Leon riep om deze Koi toch eens beter te bekijken en ook hier zwemen nog verborgen juweeltjes.. Mijn oog valt op een Kigoi, ik weet dat Engel nog iets in die trend zoekt. Dus binnen 5 minuten zat de Kigoi in de bowl om foto’s te maken, die rechtstreeks doorgestuurd zijn naar Engel. Tevens hadden we de primeur om de winnaar van de KoiChallenge van het NVN op de foto te zetten. Wij feliciteren namens KoiQuestion Mark van den Akker met het behalen van zijn resultaat. 

Foto9

Foto10

Hij heeft een Chagoi op één jaar van 23cm naar 68cm weten te krijgen!

Echter aan al het mooie komt een eind, we vertrekken helaas weer huiswaarts…

Dit waren weer 2 mooie dagen van een Koi hobbyist.

Series Navigatie<< Patrick stopt ermeeKappen of niet? >>

Over Orlando de Jonge

Orlando is beslist niet vies van vis en ook niet bang van een beetje water. Als levende brandblusser en met een voorliefde voor watertechniek en PLC heeft hij bloedgroep H2O. Innovatie en kwaliteits-Koi zijn zaken waarvoor je hem wakker mag maken.

Bezoek mijn website

Comments are closed.