Dit artikel is deel 14 van 25 in de serie Op bezoek bij

Waar stopt Patrick mee zou je denken, Patrick onze watermanagement specialist is gestopt met Koi houden. Huh, waarom?
Eenvoudig, Patrick gaat een dezer weken op zichzelf wonen en verlaat daarom het ouderlijk huis. Zijn woning zal een appartement worden dus zal Koi houden wat lastig worden.
Om die reden mag ik zijn Koi verder verzorgen en hebben wij die afgelopen zaterdag vanuit het Deldense naar IJmuiden vervoert.

Wij hebben omgekeerde quarantaine toegepast!

Nou zal je zeggen, ja wacht is even, hoe doe je dat dan, Quarantaine en zo……Wel in goed overleg met Joop van Tol hebben wij de omgekeerde quarantaine toegepast. Dit houd in dat ik een Koi bij Patrick gebracht heb en water van zijn vijver in mijn vijver gedaan heb. Na een aantal weken hebben wij de Koi opgehaald en zwemmen nu dan bij mij in de vijver. Dat dit niet vaak wordt toegepast moge duidelijk zijn, want niet iedereen schept zijn vijver leeg om er daarna niets meer mee te doen! Zo hadden wij, eigenlijk Patrick het bedacht en uitgevoerd. Wij hopen en gaan er van uit dat dit op deze manier goed komt.

IMG_0087

Jeroen in zijn element

Maar voordat wij de Koi in de zakken deden zijn wij eerst even bij Jeroen van Keulen langs geweest om daar een paar plastic zakken op te halen.

IMG_0078
Uiteraard even vissies gekeken bij deze verse Berlijnse Kampioen om nadat wij de zakken hadden afgerekend naar Delden te rijden.

IMG_0084

IMG_0089

Eigen kweek Chagoi

Het is mooi om te zien welke emoties er los kwamen bij Patrick, welke een grote betrokkenheid bij zijn Koi laat zien. Iets wat mij ook wel benauwd want stel dat er toch een Koi van Patrick komt te overlijden, ik zou het hem niet durven te vertellen. Toch schept het een band, dezelfde bezorgdheid, ik om zijn Koi, en Patrick die op zijn beurt weer bang is dat ondanks alle maatregelen er iets mis zal gaan met mijn Koi!

IMG_0094

Hari&Wake keken goedkeurend toe!

Ik liet Patrick de regie van het verhuizen en nadat de Koi uiterst bekwaam en met een grote passie in de plastic zakken verpakt waren gingen wij met gezwinde spoed net onder de maximale maximum snelheid naar IJmuiden. Ook hier had Patrick de leiding, het was onvoorstelbaar hoe mooi de Koi in hunner element waren nadat zij bevrijd waren van de plastic zak. Zij aten meteen met de pot mee en begonnen achter Happie (de tamme Soragoi) te jagen want het kuit moest er nu toch maar eens uit.

IMG_0096 (2)

Acclimatiseren

IMG_0101

Voorzichtig een beetje water erbij.

IMG_0119

De eerste van de vier mocht er uit.

Patrick is uiteraard blijven slapen en dat is mooi, mooi in de zin van dat ik de leeftijd heb om zijn vader te zijn, en in de gesprekken die wij hebben is die afstand er helemaal niet. En daar ben ik dan weer supertrots op, want alleen zo kun je veel van elkaar leren! En leren en delen dat is het grootste goed dat er is; dank daarvoor Patrick!

IMG_0120

In het water zodat hij kon adapteren met zijn nieuwe maatjes.

IMG_0115

IMG_0109

De kampioen Shiro Utsuri

IMG_0112

Een laatste keer een aai, en gaan…………..

IMG_0103

Gerard, de Pearl Gin Soragoi

Tijdens de BBQ hebben wij nog een afspraak met Nico van Deijzen van Koicentrum Zaanstad gemaakt om te vragen of wij zondag welkom waren bij hem in de zaak op zijn sluitingsdag.

IMG_0123

Patrick mag Hari aanraken….

Dit was geen probleem. Na een goed ontbijt, deden wij eerst nog een controle in mijn vijver, hier waren geen problemen, dus met een gerust hart togen wij naar Zaanstad.

IMG_0156

De koffie met gebak stond bij een goedlachse Nico reeds klaar. Praatje Koi en natuurlijk even blote vissen kijken, wat toch weer een plezier om te doen is.

IMG_0137

Patrick in zijn element, blote vissen vangen!

IMG_0150

IMG_0153

IMG_0155

IMG_0161

Patrick vroeg nog aan Nico of hij nog kortingsweken heeft, nee was zijn antwoord want stel ik verkoop vandaag een Koi aan jou voor € 150,= en dan een week later gaat er een Koi van dezelfde prijsklasse weg voor € 45,=  hoe zou jij de dan voelen?? Nee Patrick bij mij zijn de Koi altijd voordelig, eerlijke prijzen zijn mijn credo!

IMG_0126En zo kwam er een eind aan een emotioneel en toch ook plezierig weekend, een weekend van afscheid en het zien dat de Koi van Patrick goed wennen in mijn vijver. Iets wat wij wel verwacht hadden. Ook voor mij was het fijn te zien hoe Patrick genoot bij Nico met het bowlen van de Koi, op zulke momenten neem ik dan afstand en zie graag toe op het genieten wat ik bij Patrick als “intens” beschouwde.

Patrick zeer bedankt voor jouw vertrouwen, jouw Koi passen zich inmiddels goed aan de “westerse” Koi. Waren de mensen maar zo…..

P.s. Denk nou niet dat Patrick stopt bij KoiQuestion, nee integendeel hij heeft nu tijd over dus zullen wij meer van Patje vernemen, dus meer interessante artikelen zoals Osmose dat doe je zo…..

Series Navigatie<< Blote Koi Kijken bij Chikara KoiKwijlend van Koi en koffiekoek >>

Comments are closed.