Dit artikel is deel 12 van 12 in de serie Euregio Koi Show 2015

Wat mogen we verwachten van Besutokoi?

Rene Gerritzen heeft niet vriend en vijand verbaast het afgelopen jaar. Wel waren we allemaal onder de indruk, maar de liefhebber heeft nu eenmaal geen vijanden. Desalniettemin draagt hij wel een wapen; zijn camera, waarmee hij de meest te gekke plaatjes schiet en zich terecht mag laten typeren als de beste Koi fotograaf in Nederland. Hij leerde en leert onze fotografen het nog steeds en het is gewoon zeer prettig samenwerken. Maar kan hij zijn ambities ook waarmaken temidden van het showgeweld?

Besutokoi ging aan de haal met twee Major Awards en nog twee verschillende ook

Desalniettemin heeft de man uit Millingen aan de Rijn zich de afgelopen jaren toegelegd op het dealerschap. Dat is een hele stap, want hij geniet ook nog zo immens van het rondwaren als onafhankelijke vrijwilliger en fotograaf, maar dat hoef elkaar beslist niet bijten. Een extra dimensie geeft het wel; spanning vooral want als je dan mee doet dan hoop je toch ook dat je prijzen mag pakken. En dat heeft ie gedaan. Op zowel de Euregio Koi Show in Oldenzaal als de Holland Koi Show in Arcen wist Besutokoi, zoals zijn zaak heet, aan de haal te gaan met een Major Award en nog twee verschillende ook.

Was het in Arcen de Junior Tategoi, gewonnen met een Torazo Sanke in size 2. Op de Euregio Koi Show was het de Most Unique. Na afloop van de deze show spraken we de kersverse betreder van de ere-gallerij. Een interview met Rene Gerritzen:

Series Navigatie<< Wiechert Fuit is een hobbyist om rekening mee te houden

Over Janine Doorduin

Dr. Janine Doorduin heeft zich als (neuro)bioloog in het dagelijks leven, toegelegd op het Koi Herpes Virus, maar haar interessegebied bestrijkt het hele spectrum aan pathogenen. Ook is ze Koi fotograaf, auteur, mooi, hobbyist en interviewer. Het meest bijzondere aan Koi vind ze de persoonlijke band die je ermee opbouwt.

Comments are closed.