Na het publiceren van deel 1 van mijn blog over Henk Pannekoek, kreeg ik zo links en rechts toch wat kritische vragen. Toegeven het tweede deel moet nog komen, maar mijn vriend tevens Jounalist Rob van den Engel is de uitdaging aangegaan met Henk en zal in samenwerking met hem een onafhankelijk onderzoek gaan doen met een wetenschapper, arts en een scheikundige. Omdat Rob mij verzocht heeft onderstaande reactie te plaatsen heb ik gedacht hier goed aan te doen om dit voor het tweede en tevens laatste deel van mijn blog over het vitaliserende water van Henk Pannekoek te plaatsen.

Wanneer het onderzoek plaatsvindt zal er ook een onafhankelijke – niet uit de koiscene komende – journalist aanwezig zijn. Ook zal ik, eveneens onafhankelijk, daar aanwezig zijn om verslag te doen aan onze KoiQuestion lezers. Hieronder de ingezonden brief van Rob van den Engel:

Vitaliserend water, natuurgenezers, kalk met geneeskrachtige eigenschappen, water dat trillingen afgeeft, collodiaal zilver met een antibiotische werking en metaal dat informatie overbrengt op water. Het klinkt als science fiction, maar Henk Pannenkoek is er tijdens het interview heel stellig in. Koop zijn vitalizer en een betere wereld zal uw deel zijn, en dat allemaal vanwege een simpel buisje aan uw kraan.

Van nature ben ik zéér kritisch over dergelijke uitlatingen. De spreker bedient zich vrijwel altijd van onheuse wetenschappelijke termen, er kan veel geld verdiend worden aan de goedgelovigheid van mensen en het verhaal is voor mensen zonder wetenschappelijke achtergrond nooit helemaal te weerleggen.

Zelden wordt het echt onderzocht.

Vooraf wordt door een wetenschapper in samenspraak met Henk een onderzoeksvraag geformuleerd

Het doet mij dan ook deugd dat Henk Pannenkoek met zijn vitalizer wil meewerken aan een onderzoek. Een écht wetenschappelijk onderzoek. Vooraf wordt door een wetenschapper in samenspraak met Henk een onderzoeksvraag geformuleerd. Als alle partijen het eens zijn over de definities, de methodiek en de controle dan kunnen we van start. Henk levert één of meer deskundigen, die samen met een arts, een scheikundige en een ingenieur die door mij zijn benaderd het onderzoek uitvoeren .

Alles wordt op film vastgelegd, en een onafhankelijk journalist doet verslag.

Ik dank Henk alvast voor zijn medewerking, en ik denk dat Engel de bezoekers van deze site graag op de hoogte houdt. Want dat de discussie binnen de Koi-gemeenschap gevoerd wordt, is duidelijk.

11887838_10203265762645061_5227928139797441575_n

Rob van den Engel

Met vriendelijke groet,

Rob van den Engel

 

Comments are closed.