Dit artikel is deel 2 van 2 in de serie Henk Pannekoek

Henk Pannekoek, wie kent hem zo langzamerhand niet. De man die met zijn bedrijf Aqua Aurora op iedere Koishow te vinden is met zijn waterkranenbar, bestaande uit wel 8 verschillende water vitaliserende module’s. Henk, de man die altijd lacht en iedereen van een beker gevitaliseerd water voorziet, en toch wordt hij nog steeds door veel mensen argwanend aangehoord over zijn vitaliserende water. Terecht of juist onterecht, ik hoop door mijn interview met Henk hier meer duidelijkheid over te krijgen.

IMG_0073

Bij deze man rijd ik samen met mijn vrouw het erf op om mij alles te laten vertellen over Vitaliseren. Degene die verwacht dat hij mij in een (als variant op Jomanda) blauw pak ontvangt komt dan mooi bedrogen uit. Nee, daar is Henk niet van, Henk is een zoon uit een boerenfamilie een van de kouwe grond! Maar wel een hartelijk ontvangst met koffie, gebak en broodjes toe, dat dan weer wel!

IMG_0058

Tijdens de koffie kom ik er achter dat Henk een enorme passie heeft voor de natuur en alles wat water nodig heeft. Dus ook de Koi die bij hem in een prachtig aangelegde natuurvijver hun rondjes kunnen zwemmen, en zo te zien hebben zij het aardig naar de zin.

Engel: Hoe ben jij op de vitalisator gekomen, wat dreef jou hiertoe, of kwam het gewoon op jouw pad.
Henk: Het kwam op mijn pad omdat ik altijd al met ecologie bezig ben geweest. Ik wilde de laatste Nederlandse schelpbranderij van de ondergang redden en dit is dan uiteindelijk jammer genoeg niet gelukt.
Een natuurgenezer vertelde mij dat gebrande schelpkalk hele mooie  geneeskrachtige eigenschappen heeft. Wat hij ook vertelde dat eigenschappen van stoffen met frequenties over te dragen zijn op water!

De achtergrond van de gedachte is dat het leven op land is ontstaan uit het leven uit zee

Dit ben ik verder gaan onderzoeken en daar zijn de huidige vitalisers uitgekomen. De achtergrond van de gedachte is dat het leven op land is ontstaan uit het leven uit zee. Het dna van een schelp blijkt te passen bij alle daarna ontstane organismen. De mineralen en de spoorelementen is in de juiste hoeveelheid beschikbaar.
Primair is de werking van de vitaliser dat het water wat er doorheen gaat een trilling opneemt die de vitaliser afgeeft. Colodiaal zilver heeft een antibiotische werking, dit is algemeen bekend in de natuurgeneeskunde. De trilling van zilver doet hetzelfde als Colodiaal zilver, maar de frequentie  geeft niet de negatieve belasting van het zware metaal. Zo brengen we natuurlijke informatie over op het water, ik weet dat het vaag is maar beter kan ik het zo in het kort niet uitleggen.

zuiderzee-museum-zuiderzeemuse

Oude Kalkovens Zuiderzee Museum

Engel: Hoelang blijft het water gevitaliseerd, en wanneer wordt het water weer normaal.
Henk: Je zegt het verkeerd, na het vitaliseren heb je eigenlijk weer normaal water want ik vind ons water te veel belast. Er zijn nog geen getallen bekend, maar gezien de resultaten blijft de vitaliteit heel lang aanwezig. Wij hebben onderzocht dat hoogfrequente straling zeer belastend is op water, dat is ook mijn weerstand tegen UV. (UV is de laagste hoogfrequente straling) en via onze meetmethodes zie je dat dit water belastend is op ons lichaam. En wat voor ons niet goed is, zou ook voor de koi wel eens minder goed kunnen zijn. Maar wat wij ook gemeten hebben is dat als je na de UV belasting het water opnieuw vitaliseert de nadelen verdwenen zijn. Binnenkort laten we op tv zien hoe belastend de straling van hoogspanningsmasten en magnetrons is en hoe de AA OB Massa vitaliser deze belastingen neutraliseert.

IMG_0060

Engel: Ik heb begrepen dat jij ook een innoverend ontwerp hebt bedacht in de wegenbouw. Dit heeft te maken met de wettelijke verplichting om in waterwingebieden het afstromende water van een asfaltweg op te vangen en buiten dit gebied te lozen. Dit weet jij te omzeilen door het afstromende water in de berm te filteren tot drinkwater. Hoe heb je dat gedaan en hoe wordt het water het memory effect van de vitaliser meegegeven.
Henk: Wij hebben milieu innovatieprijs 2012 gewonnen vanwege ons innovatief idee met een zelfreinigende wegberm. Hier worden de belastende stoffen uit het water van de asfalt weg gehaald zodat het binnen de grenzen van drinkwater zit. Dit doe ik met een mengsel van minerale samenstellingen waar schelpen het hoofdbestanddeel van is.

De schelpen worden ontzout met speciaal gevitaliseerd water

De schelpen worden ontzout met speciaal gevitaliseerd water. Nadat ik dit had uitgevonden ben ik dit met enige aanpassingen gaan toepassen op mijn proefvijvers, en ik kan zeggen met succes. Vanuit dit systeem, hebben wij ook hockeyvelden en een rugbyveld in Goes hiermee uitgerust. We hebben  via een drainagesysteem het water van de velden, de parkeerplaatsen en de daken opgevangen in een ondergrondse buffer van 500 m³ gevitaliseerde schelpen. Door toevoeging van de samengestelde mineralen wordt het gezuiverd  tot drinkwaterkwaliteit waardoor het  bruikbaar is voor het beregenen van de sportvelden. Op het pompsysteem zit een 5 duims vitaliser. Op deze manier is er geen kraanwater meer nodig! De besparing is ongeveer 45.000.000 liter kraanwater per jaar!!!!! (en de stralingsbelasting op het water door de televisie zendmast is geneutraliseerd)

uitreiking

Engel: In Nederland wil men altijd alles bewezen hebben want anders werkt het niet. Welk wetenschappelijk bewijs is er voorhanden om te bewijzen dat het werkt.
Henk: Wij meten via het EFD (Electro Fysiologische Diagnostiek) de belasting van stoffen op het menselijk lichaam. In dit meetsysteem kun je het verschil tussen gevitaliseerd water en gewoon kraanwater zichtbaar maken.

Maar als iemand het tegendeel wil bewijzen, die is van harte uitgenodigd!

Wij hebben deze testen o.a. op honderden mensen uitgevoerd, hiermee acht ik het (voor ons zelf) voldoende bewezen. Maar als iemand het tegendeel wil bewijzen, die is van harte uitgenodigd!

IMG_0052

De natuurvijver zonder folie!

IMG_0053

Het is ook prettig toeven in de winter!

Engel: Ik weet naar aanleiding van ons gesprek op de HKS dat jij minivitalisers op jouw airlift hebt (inmiddels ik ook). Wat doet de lucht in de airlift en daarna in de vijver.
Henk: De lucht wordt fijner verdeeld en bevat meer energie. Dit is ook zichtbaar gemaakt met metingen via de EFD-methode.

IMG_20150910_214436

De kleinste telg der vitalisers

Dus dit simpele feit zorgt ervoor dat er een fijnere verdeling is van de zuurstofmoleculen in het water. Ik heb op jouw verzoek dit ook uitgeprobeerd op mijn airlift, en ik moet zeggen dat mijn water strakker en mijn Koi vrolijker zijn geworden nadat ik de vitaliser heb aangesloten. Natuurlijk niet meteen, maar na een dag of drie merkte ik het verschil! Ik weet dat dit niet alles zegt, maar ik had op mijn fotocelmeter altijd een Nitriet waarde van tussen de 0.08 en de 0.10, ik weet dat ik daar niet van in paniek hoef te geraken, nu is de waarde constant 0.04 tot 0.02!

IMG_0056

Overigens heb ik even gewacht met het installeren van de vitaliser tussen mijn airlift systeem, want ik heb chronische bronchitis met soms wel pittige astma-aanvallen. Iets wat je best wel kan beperken in de dingen welke je wilt doen.
De maandag na de HKS werd ik erg benauwd en dacht, wel als dit apparaat zo goed voor de Koi is dan zal het ook goed voor mij zijn. Dus ik heb dit gebruikt in plaats van Ventolin (een puffer om je longen wat wijder te krijgen). Dit werkt altijd binnen enkele minuten. Nu dus de mini-vitaliser gebruikt als test. Ik kan je vertellen dat dit dezelfde werking heeft als Ventolin en langer door blijft werken. Ik ben hier zeer blij mee, want nu heb ik minder medicamenten nodig. Henk wist je dat!! Uhhm bijzonder, maar het verbaast me niet.
Uiteraard zeg ik niet dat dit DE vervanger van je longmedicatie is, mij helpt het

IMG_0059

IMG_0054

Engel: Wat zijn de waterwaardes wanneer zij uit de kraan komen met en zonder vitaliser.
Dit antwoord zal in deel twee van mijn interview met Henk Pannekoek te lezen zijn…..be continued 

Series Navigatie<< Meetgegevens en meer, Henk Pannekoek

Comments are closed.