Dit artikel is deel 13 van 25 in de serie Op bezoek bij

Zaterdag nog even naar Chikara Koi geweest te Vianan, een ritje van 3 kwartier maar omdat er enkele auto’s bij Rottepolderplein zich niet aan de verkeersregels hielden deed ik er maar een uur langer over. O wat heb ik een haat aan file’s, ben vast de enige in Nederland….

download (1)

Pffffff

Eindelijk dus aangekomen bij John en Ans werd ik hartelijk verwelkomt kopke koffie en praten over de gedeelde passie……..Koi. Ik had John al eens eerder ontmoet op de 2 Koishows en daar bespeurde ik diezelfde passie ook al.

IMG_0019

Zo wit komen zij binnen

IMG_0022

IMG_0015

John zegt ik zal je wat laten zien, hij pakt een bowl vult hem met water en schept een Kohaku, een mooie Kohaku kan ik zeggen, en hij haalt er nog een en nog een bij alle drie in verschillende prijsklasse ’s. Zo zegt John kun je de verschillen zien in prijsklasse. En zo ging dit maar door vanaf een waarde van zo’n € 300,= tot en met € 3.000,= en ik moet zeggen dit was leerzaam voor mij.

IMG_0025

IMG_0013

IMG_0012

IMG_0010

Hari&Wake waren ook blij bij deze Kohaku

Maar ook Ans, die zit er echt niet voor het mooi zijn bij, ook zij beschikt over voldoende vakkennis van de Koi en de vijver!

IMG_0008

John vertrouwde mij nog een nieuwtje toe, zijn zuster woont vlakbij hem en die wilde een stukje tuin afstaan om daar een opgroeivijver te laten bouwen. John vertrouwde mij toe dat hij bezig is om een Zen-vijver te bouwen aldaar. Omdat het nog niet zover is kon ik nog geen kijkje nemen maar wij houden jullie op de hoogte.

IMG_0043

Deze verkochte Mugashi Ogon kwam binnen op 37 cm nu tikt zij de 75 cm aan. De eigenaar komt haar ophalen als zij 80 cm is!

IMG_0042

IMG_0041

IMG_0024

IMG_0045

De familie Veens hadden op de maandelijkse veiling van John een Sanke gekocht.

IMG_0025

IMG_0044

En zo kwam weer een einde aan een leuke dag in Vianen bij Chikara Koi, John en Ans bedankt voor het gebak, koffie en de gastvrijheid.
Ik was in 3 kwartier thuis. Filevrij dus!

Series Navigatie<< Een kijkje nemen bij Fish Health & CarePatrick stopt ermee >>

Comments are closed.