Dirk Snauwaert, eigenaar van ElnaKoi, won eerder dit jaar op dezelfde Koi Expo in Berlijn de Grand Champion. Hier mochten de Koi niet groter zijn dan 68 centimeter. Zijn Kohaku was daar oppermachtig in kwaliteit. Nu moest ze het echter opnemen tegen de grote jongens op de Koi Show in Villingen, maar ook daarvoor schroomt deeze Kohaku niet. Het spel tussen diens maruzome kiwa en de huidkwaliteit laat een indruk achter die iedere hobbyist, van beginner tot gevorderde verstaat:

Grand Champion German Young Koi Show 2015

Een Kohaku waarbij het patroon uit drie vlekken bestaat wordt ook wel Sandan Kohaku genoemd.

Deze indoor Koi Show bood ook hier een weekendverblijf voor de Kohaku van Elnakoi om zich te laten zien van haar beste kant, namelijk alle kanten. Dit was goed genoeg voor een Later Young Champion Award; een award die een buiging verdiend. In deze klasse versloeg Dirk zijn vriend en conculegae Floors Koi Shop die met zijn Miyatora Sanke dezelfde prijs binnen had kunnen slepen. Ik denk dat de heren het wel van elkaar kunnen hebben, zij vormen een toonbeeld en inspiratie voor hoe de vakhandel met elkaar kan gaan.

Floor en Dirk samen bij Aoki

De alliantie op audiëntie bij Aoki

Series NavigatieFloor’s Kazuto hengelt ook Young Champion binnen op German Shinkokai >>

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App