Floors Koi Shop wint Grand Champion B op German Shinkokai Koi Show te Villingen

Het afgelopen seizoen was voor Floors Koi Shop uit het Zeeuwse Oost-Souburg wederom een onmiskenbaar goede. Zijn naam begint zich meer en meer te vereenzelvigen met de hoogste kwaliteit Koi door diens overwinningen, voornamelijk op het gebeid van Kohaku, maar inmiddels ook hard op weg met een prachtige Sanke van Miyatora weet hij toch steeds te verassen. Huidkwaliteit is daarbij steeds een immens belangrijke factor. Een klasse waar we hem en zijn Mireille wellicht nog minder van kennen is die van de metallieke varianten.

de allerhoogste eer voor een Koi die zich niet mag scharen binnen de gekederen van de Kohaku, Sanke of Showa, is de Grand Champion B

Toch heeft hij reeds vaker zijn Yamabuki van formaat tegen een blauw vat laten zwemmen en ook deze 90cm gouden klomp wist de Best in Variety al meer dan eens te bemachtigen en naar ik geloof voor het eerst op de Interkoi Koi Show, ook in Duitsland dus, in april 2011,  maar de allerhoogste eer voor een Koi die zich niet mag scharen binnen de gekederen van de Kohaku, Sanke of Showa, is de Grand Champion B het allerhoogst haalbare.

Deze wonderlijke titel mag Floor ook op zijn lange zegereeks bijschrijven. Zijn Yamabuki, gekweekt door Ogata werd door de jury betiteld als de beste van niet alleen zijn soort, maar ook van alle anderen behoudens de zojuist omschreven gosanke klasse. Die kun je maar mooi in je zak steken, zo luiden de reacties; en zo is het maar net! Gefeliciteerd Floor!

Best in variety Hikari Muji - Floors Koi Shop

picture courtesy Floors Koi Shop (floorskoishop.nl)
Series Navigatie<< De Maruten van Van Keulen behaalt (eindelijk) Grand Champion

Over Remy Doekhi

Bollywood wilde hem, wij hebben hem! Remy is onze Surinaamse godenzoon. In alle bescheidenheid zorgt hij voor alle audio- en videotoepassingen die de verslaggeving van KoiQuestion mogelijk maken. De notoire cameraman monteert ook nog eens alles en deelt als ervaren hobbyist graag zijn kennis met anderen.

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App