Major Award voor Belgische hobbyist

Je vergeet het soms wel eens omdat de man al zolang mee speelt om de prijzen; maar Johny Lievens is toch echt een hobbyist. De succesvolle Belg schroomt niet om het tegen grote namen op te nemen. Dit bracht hem als hoogtepunt van zijn carriere als Koi keeper al eens de Grand Champion in Arcen in 2011.

Notabene met dezelfde vis!

Notabene met dezelfde vis! Dat is wel al vier jaar geleden. Nog steeds weet hij zijn Sanke op het beste van haar zijn te brengen. Door de juryleden werd de Koi al eens geroemd met woorden als ‘a perfect finish’ en dat ze ook nu blaakt van schoonheid en vertrouwen; daar zal geen discussie aan gewijd hoeven worden.

Screen Shot 2013-05-27 at 9.40.23 AM

Johny, die er veel waarde aan hecht de Koi zo lang mogelijk in een goede kwaliteit te houden weet dat de vis geen groeier is en dat zit ook niet in het karakter van de vis. Die kent hij namelijk door en door. Geen wonder ook; de vis is toch al zeker zeven jaren in zijn bezit. In 2013 werd de door Sakai Fish Farm gekweekte driekleur nog eens Supreme Champion op de Euregio Koi Show.

Het beni is al jaren stabiel

Er is dus sprake van een hechte band en dat is toch wel een inspiratie voor vele hobbyisten waar dan ook in de wereld. De Kinrin Chagoi van Johny werd tweede in size 7 en dezelfde plek wist zijn Kohaku in size 6 mee te pikken. Al met al kwam ook Johny niet voor niets naar het zuiden van Duitsland alwaar de show nog even doordendert.

Over Janine Doorduin

Dr. Janine Doorduin heeft zich als (neuro)bioloog in het dagelijks leven, toegelegd op het Koi Herpes Virus, maar haar interessegebied bestrijkt het hele spectrum aan pathogenen. Ook is ze Koi fotograaf, auteur, mooi, hobbyist en interviewer. Het meest bijzondere aan Koi vind ze de persoonlijke band die je ermee opbouwt.

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App