In een eerder bericht maakten we reeds melding van de zogeheten Grand Champion B, welke in handen viel van de enthousiaste Zeeuw en zijn Yamabuki Ogon; een waardevolle prijs. Een award echter waar ik altijd benieuwd naar ben is vooral ook de Young Champion.

een kwekersnaam die enorme fuore heeft gemaakt

Deze wordt vergeven aan Koi van een meer bescheiden formaat. Dat deze prijs ook gaat naar de eerder al – niet geheel gekscherend – bestempelde Koning van de Kohaku, Floor van Dommelen gaat is een prachtige verassing; althans toch zeker wel de Koi;

Young Champion Kohaku

Deze Kohaku is van de kweker Ikarashi Kazuto, een kwekersnaam die enorme fuore heeft gemaakt de afgelopen anderhalf jaar in Europa. Ze meet nu zo’n halve meter schoon aan de haak en de kwaliteit is om van te smullen. De eerste keer dat ik de foto zag dacht ik met een schubloze variant te maken te hebben. Het shiroji en de manier waarop het beni er bovenop ligt is echt zo glanzend dat het schubbenpatroon nagenoeg wordt verdoezeld. De aftekening is haarscherp en… en… *zwijmelt*

en Floor mag ze dagelijks voeren

Wederom een prachtige prijs voor een prachtige Koi. Let ook op de schoonheid van het hoofd, bizar hoor al dat pracht en Floor mag ze dagelijks voeren; wat een weelde…

Series Navigatie<< Grand Champion Berlijn tussen de grote jongens goed voor Later Young ChampionHet Troika uit Nijverdal spettert in Villingen >>

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App