Interview met Ishiwotatsu Ton Magielsen van Yokoso Japanse tuinen

Naast Koi interesseert menig hobbyist zich ook voor de entourage er omheen, al dekt dat woord beslist niet de lading, want ondanks de vele schoonheden en elementen van de Japanse cultuur en ook de Japanse tuin, zijn eenvoud, rust en balans de echt belangrijke factoren waardoor het Japanse zich laat kenmerken.

Van praktische tips tot een vervagende grens tussen binnen en buiten

Ishiwotatsu betekent tuinenbouwer. Ton Magielsen is zo een bouwer van Japanse tuinen. Toen ik hem vroeg voor een kort interview kon ik niet bedenken dat de beste man zo vol passie zit over de elementen die aan de basis liggen van een serene Japanse tuin en hoe prettig, gevoelig en vol respect en bewondering hij dit onder woorden kan brengen; Over steen, hout en bomen. Van praktische tips tot een vervagende grens tussen binnen en buiten naar een steen die zich thuis moet voelen. Bekijk en geniet van het interview dat ik deed op de Interkoi in Kalkar eerder dit jaar met Yokoso Japanse tuinen uit Werkendam.

Wie weet mogen we inderdaad eens een project van hun bezoeken, een echte Japanse tuin, en hen live in actie zien hoe zij de juiste stenen op de gevoelige plek weten te leggen of was het nu de gevoelige stenen op de juiste plek te leggen….

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App