Dit artikel is deel 9 van 11 in de serie Holland Koi Show 2015
IMG-20150812-WA0012

Entree Doeplein

De HKS 2015 is weer ten einde. Was het leuk? Jazeker; het was weer fantastisch, met als entree een schitterend Doeplein waar KoiQuestion een organiserende hand in had. Waar wij weer terug gingen naar de hobbyist. Hier kon je zien zelf aan de meest gebruikte filtermaterialen voelen en ruiken zodat je meteen weet bij een eventuele aankoop waar je over praat! Meer over het Doeplein in de blog van Bas.

IMG_0359

Workshop kwaliteitsherkenning

Dan waren er natuurlijk ook winnaars op de show zelf, en ook verliezers, ook dit hoort erbij. De winnaars van de Grand Champion waren van onze sponsors Richard en Mathijs van MAKOI, zij mochten weer winnen met hun prachtige door Dainichi gekweekte Kohaku. Mannen nogmaals gefeliciteerd! Aan de winnaars zullen wij in andere blogs aandacht besteden.

IMG_0355

Ook blij met een echte KoiQuestion sticker

IMG_0352

Hij ook!

Door de wedstrijdleiding was besloten om op vrijdag enkel de Grand Champion, de Supreme Champion en de Jumbo Champion te kiezen, waardoor vrijwel alles nog op zaterdag moest worden gejureerd en zondag rond de middag pas de prijzen bekend waren. Als de show dan nog maar een paar uurtjes duurt en het is de hele dag geen vijf seconden echt droog is dat erg vervelend. Voor de inzenders vanzelfsprekend jammer, maar ook voor degene die de Koi op de foto willen zetten en interviews willen doen met de winnaars! We hopen van ganse harte dat dit in een komende editie adequaat wordt opgepakt zodat zowel de deelnemers als de professionals meer genot hebben van de champions zodat wij jullie weer mee kunnen laten genieten!

IMG_0347

Zij waren er ook, en hoe, kippenvel!

IMG_0345IMG_0344

Daarnaast waren er natuurlijk de vele standhouders, want zonder Koi geen standhouders en zonder standhouders geen Koi. Er waren niet veel nieuwe gezichten, en toch heb ik wel met mensen gesproken welke ik niet eerder gesproken heb, zo was daar Paul Souren, wie onlangs dit jaar een giga groot Koicentrum gebouwd heeft. Hier later meer over, want ik ga een dezer weken naar Paul toe!

IMG_0258Mijn Koivrienden uit België genaamd Katia en Alain Soffers, waar ik kort geleden een inspirerend interview mee gehad heb over haar beleving van Koi in de zin van Shinji heb ik ook de hand mogen schudden.
Ook heb ik een inspirerend gesprek gehad met Henk Pannekoek en zijn vitaliserende kranen, over enkele weken ga ik op interview bij Henk.

IMG_0261

En daar waren de hobbyisten, jullie dus, en ik heb toch echt wel de indruk gehad dat jullie blij waren dat het weer de derde weekend in augustus was. Hoe mooi is het die blije gezichten te zien, die Koivrienden die elkaar maanden niet gezien hebben en elkaar dan weer in de armen vallen.
IMG_0217

IMG_0333

IMG_0267

Patrick werd het vuur aan de schenen gelegd…

IMG_0331

IMG_0339

Het was nog vroeg, later grote drukte bij NatsuKoi

IMG_0305

Dat zo iets simpels zo veel plezier kan geven, Gerjan bedankt!

Ik heb nog even gespijkerd bij het KikaKataKoicentrum-House of Kata, Gerjan daagde mij uit om samen met enkele aanwezigen te timmeren. Ik heb daar zo vreselijk van genoten want normaal laat ik niet zo snel foto’s van mijzelf zien; nu een uitzondering.

IMG_0302

Chirurgische precisie hielp hier niet

IMG_0299

De beul van Arcen

IMG_0295

En weer mis!

IMG_0306

Hoe kan het…..

Ook dit jaar heeft House of Kata weer goede zaken gedaan met de schenking van 100 Ochiba ten bate van Kika, de verwachting is dat er dit jaar weer € 10.000 richting Kika zal gaan. Mooi werk House of Kata. Volgend jaar weer?

IMG_0270

Mijn goede vriend Ngan Hoan was ook weer van de partij, hier bezig met zijn project voor Paul Souren

IMG_0327

Het was zo warm Leo vijveraanleg had eigenlijk geen heater nodig

En dan onze twee kunstenaars, bij binnenkomst op het Doeplein, eerst Marlice Veenendaal die met haar houtbrandapparaat Koi aan het inbranden was op diverse soorten hout en ze daarna ijverig en kundig beschilderde.

IMG_0223

Naast haar stond Gregor Meijer, die als specialisatie heeft om Koi te airbrushen, iets waar ik persoonlijk nog nooit iets van gehoord of gezien had, en toch zeer van genoten heb. Hij was samen met zijn dochters die kleine tattoos brushten op armen of benen van een ieder die dit maar wilde, ook zeer geliefd.

IMG_8570

IMG_0208

Deze meneer leek aardig wat pijn te lijden ondanks dat het airbrush was……

Zo beleefde ik de show in drie dagen, hoe beleefde jij hem?

IMG_0228

IMG_0234

IMG_0235

IMG_0249

Zal ik het kopen, of…..

IMG_0238

IMG_0349

Overtuiging door Angelo van DO-IT

Ik zou willen dat het alweer zover was, voorlopig dan maar genieten van mijn eigen vijvertje.

Series Navigatie<< Hilde en Michel’s Sanke is de Supreme Champion van de HKS 2015Sharing knowledge op een geslaagd Doeplein! >>

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App