In de afgelopen winterperiode heeft Koi Centrum Noord in Groningen een nieuwe XL groeivijver van bijna 100 kuub gerealiseerd. Deze vijver is in alle opzichten de ideale vijver om de maximale groei en ontwikkeling voor koi mogelijk te maken.

Overkapping

Een grote trommelfilter en 2 grote bakkishowers aangestuurd door een pomp van 70 m3 per uur zullen zorgen voor optimale waterkwaliteit en zuurstofhuishouding. Verder zal de temperatuur de hele zomer tot een optimum worden verwarmd van zo’n 24 graden. Over de vijver is een lichtdoorlatende, geïsoleerde zwembadoverkapping geplaatst (die overdag eenvoudig geopend kan) om ook de kleuren van de vissen zo optimaal mogelijk te laten ontwikkelen.

Zo hebben we bijvoorbeeld Tosai van Torazo, Marudo en Tateshita/Tategoi van Nagoshi

Sinds 3 mei zwemmen er ruim 30 jumbo Tosai van Momotaro voor klanten in deze vijver, maar er is ruimte voor maximaal 45 jumbo tosai (circa 2 kuub per vis). We hebben in maart ruim 40 jumbo Tosai bij Momotaro gekocht, waarvan 10 op hun speciale Koiveiling. Dus hebben we nog keuze in Momotaro Tosai rondzwemmen. Ook is het mogelijk een andere (jumbo) Tosai van uw keuze in onze groeivijver op te laten groeien. Zo hebben we bijvoorbeeld Tosai van Torazo, Marudo en Tateshita/Tategoi van Nagoshi. Naast ons bezoek aan Momotaro in Zuid Japan hebben we ook vele Tosai, Nisai en Sansai geselecteerd bij verschillende kwekers in Noord Japan. Check onze site voor meer informatie over onze groeivijver en de beschikbare vissen: www.koicentrumnoord.nl.

Overkapping

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App