Massieve Nagoshi Kohaku komt net tekort voor eremetaal

Hij had toch maar mooi iedereen voor de gek. Niemand verwachtte deze Kohaku in de vaten op Oldenzaal, maar toch was hij er. In het geniep voorbereid om te spelen om de hoogste eer. Wiechert Fuit was vorig jaar reeds een gevierd hobbyist op de show die hij mag betitelen als een thuiswedstrijd, maar misschien zat zelfs de Grand er wel in dit jaar. Helaas kwam deze droom (nog) niet uit en greep het geslacht Fuit, dat tijdens de show op het punt stond een nieuwe telg te verwelkomen, naast het eremetaal. De eigenaar geeft zelf aan dat de huidkwaliteit de beperkende factor was, maar is er ook van overtuigd dat hij dit nog kan verbeteren.

“Ẅat een kop zit daar op zeg”, zo klonk het veelvuldig aan het vat

Bijzonder verheugd en onder de indruk waren we allemaal wel met de komst van de Kohaku die hij meebracht van de kweker Nagoshi. “Ẅat een kop zit daar op zeg”, zo klonk het veelvuldig aan het vat. De Kohaku is vijf jaar en de bloedlijn die gebruikt is, is een kruising tussen Matsue en Sakai Fish Farm. Een Sanke, ook in size 7, won de eerste plaats in zijn size. Verdere prijzen die hem ten deel vielen waren de eerste prijs in de size 5 Kohaku en de Friendship award van de Belgian Koi Society. Wiechert Fuit is een hobbyist om rekening mee te houden.

Series Navigatie<< Anders zou ze Bruta heten, maar bruut is ie wel!Rene Gerritzen pakt twee Major Awards in eerste wedstrijdseizoen als koidealer >>

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App