Dit artikel is deel 10 van 12 in de serie Euregio Koi Show 2015

Hobbyist Sergio Verheij wint Best in variety met male Showa

Sergio Verheij was fervent karpervisser die ooit met Koi wilde beginnen. Na een ongeluk heeft hij zich toegelegd op de Japanse Cyprinus Carpio, met verve welteverstaan. Vorig jaar wist hij op de Mini Holland Koi Show de publiekswinnaar alsook de Supreme Champion binnen te halen met onder andere Brutus, die ook dit jaar in Oldenzaal ‘acte de prescense’ gaf en dat wederom niet onverdienstelijk.

Bij aankoop was Brutus slechts 25 centimeter

Hij, want Brutus is een mannetje, werd door Sergio aangekocht bij een lengte van slechts 25 centimeter. Echt?! Jazeker wel; een meer dan mooie prestatie voor een hobbyist temidden van een deelnemersveld van dealers en professionals. Het patroon en de huidkwaliteit gaven destijds de doorslag tot aankoop. De Koi die nu het vierde jaar in gaat en 61 centimeter meet is dan ook de absolute trots van de hobbyist. Indirect was zij ook verantwoordelijk voor een Japanreis die de hobbyist mag maken. Tijd voor een interview met de enthousiaste hobbyist die nog een ding belangrijker vind dan zijn Koi.

Overigens wist Sergio ook de Koi-Idol award van juli 2015 binnen te slepen. Daarover later meer…

Series Navigatie<< Verliezen op een Koi Show is een investering in jezelfWiechert Fuit is een hobbyist om rekening mee te houden >>

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App