Antoine Vincent beleeft tweede werkzomer op Marudoh Koi Farm

Hallo KoiKichi! Na mijn trip van twee maanden in de zomer van 2013 waarbij ik verbleef op de Marudoh Koi Farm om mee te helpen, werd mij de mogelijkheid geboden om hiervan een herhaalrecept te nemen deze zomer. Een kans die ik in ieder geval niet laat schieten en dus bevind ik mij nu wederom in Japan. Ik vloog in op 29 juni, tezamen met Masahito Kataoka – een toeval – omdat hij bij Kim’s Koi aanwezig was op diens Battle Master event.

Antoine Vincent @Niigata 2015

Feel’s great to be back!

Antoine Vincent @Niigata 2015

sommige dagen is het 35 garden en andere dagen regent het non-stop

Meteen op de eerste dag werd ik aan het werk gezet om een paar duizend Sanke te selecteren. Dit was de eerste selectie van het jongbroed. Inmiddels is het juli en er zijn al vele kweken gezet alsook de eerste selectierondes hebben plaats gevonden. De eerste culling is bij Marudoh na ongeveer 1 maand, de tweede is al 10 dagen daarna en de derde volgt nog eens tien dagen daarop.

Antoine Vincent @Niigata 2015

Een uitschieter bij de Sanke senbetsu.

Antoine Vincent @Niigata 2015

De grote baas, de shacho; Hisashi Hirasawa aan het werk

De Marudoh Koi Farm is een relatief grote Koi farm in Japan. Er wordt de hele zomer gekweekt. Hieronder een kweeksetje van een vrouwelijke Karashigoi van 90 centimeter en twee mannetjes die daar helemaal niet veel voor onder doen. Toen ik deze Koi in een zak deed om te transporteren en uit het bassin tilde, voelde ik een enorm gewicht!

Antoine Vincent @Niigata 2015

Kweekset Karashigoi

Antoine Vincent @Niigata 2015

De zoon van Hisashi is ook een belangrijke kracht op de farm.

De maand juli is zeer fluctuerend voor wat betreft het weer. Sommige dagen is het wel 35-37 graden Celcius met superveel zon en de volgende dag regent het non-stop en is het maar 25 graden. Dit is in Japan ook de periode dat orkanen het land bedreigen, maar in de Niigata komt dit over het algemeen niet veel voor.

Zondags is het mijn vrije dag en ik maak gebruik van die gelegenheid om in de bergen te dwalen op zoek naar de mooiste vergezeichten of mudpounds om er foto’s van te maken. Afgelopen zondag had ik de mogelijkheid om naar de berg genaamd Koguruyama te rijden. Voor de Koi-connaisseurs is dit het gebied waar de kweker Shinoda zijn mudpounds heeft liggen. Aldaar kon ik een van zijn variëteiten aanschouwen; een mudpound vol met Hi-Utsuri!

Antoine Vincent @Niigata 2015

Een van de vele prachtige vergezichten in de Niigata.

Antoine Vincent @Niigata 2015

Een levende illusie; een mudpound vol kwalitatieve Hi Utsuri

Antoine Vincent @Niigata 2015

Tijd voor een update moet er ook gemaakt worden.

Binnenkort doe ik weer een update!

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App