Dit artikel is deel 4 van 6 in de serie Preview Koi
Na een stagnatie (dat is wat anders dan krimp) in de ledenaantallen van onze prachtige vereniging tijdens de crisis, zien we de laatste maanden per saldo weer een toename. De crisis lijkt over zijn hoogtepunt en de hobby blijkt nog lang niet dood! De vereniging floreert als nooit tevoren. We hebben voldoende adverteerders, zijn financieel gezond en organiseren tal van activiteiten en cursussen. Toch betekent dit niet dat we achterover kunnen gaan leunen. Ook voor de toekomst willen we een sterke vereniging. De Nishikigoi Vereniging Nederland kent inmiddels een dusdanig grote omvang, dat we meer moeten gaan nadenken over het waarborgen van de continuïteit. We kunnen het als bestuur, naast veelal een full time baan, niet alleen. Om die reden zijn we als bestuur begin dit jaar een dag “op de hei” gaan zitten en hebben de basis gelegd voor een beleidsplan. Dit beleidsplan willen we graag met u delen en vindt u terug in deze uitgave van KOI magazine.
We staan aan de vooravond van de Holland Koi Show en kunnen u melden dat het “volle bak” gaat worden. De verschillende commissies hebben er hard aan getrokken en het resultaat lijkt veelbelovend.
HKS journaalMini HKSMini HKS
Er hebben zich naar aanleiding van de oproep in het vorige blad een enorme “bak” vrijwilligers gemeld op de vrijwilligersdag van 26 juni jongstleden. Dankzij deze vrijwilligers en commissieleden bezorgen wij u naar verwachting een aantal fantastische dagen. Naast de koishow is er ook volop entertainment. Live muziek, met als hoogtepunt de wereldberoemde Japanse groep Dadadadan Tenko. Daarnaast Japanse krijgskunst, een grote aquariumtent, een interactief “doeplein” in Japanse stijl en allerlei Oosterse producten op het Japanse plein. Bij zo’n 150 stands kunt u terecht voor uw koigerelateerde artikelen.Hulde en lof aan hen die zich belangeloos inzetten om het jaarlijkse Holland Koi Show-feest mogelijk te maken. Uiteraard ook veel dank aan de sponsoren en de handelaren die ons wederom het vertrouwen hebben gegeven om hun waar op onze show aan de man of vrouw te brengen. We hopen u te mogen verwelkomen in de Kasteeltuinen van Arcen (dicht bij Venlo) op vrijdag 14, zaterdag 15 of zondag 16 augustus 2015. Bij dit magazine ontvangt u zes kortingskaarten van vier euro. Neem vrienden, buren, kennissen en willekeurige voorbijgangers mee om ze te enthousiasmeren voor onze prachtige hobby!
BKSEuregio OldenzaalCreatiefVier seizoenen
Natuurlijk vindt u in deze uitgave de nodige voorbeschouwingen. Theo van Bladel brengt het HKS journaal en Joep van Esch vertelt u over de Holland Betta Show, inmiddels de grootste van Europa, die in de aquariumtent gehouden zal worden. In deze periode vinden in Europa natuurlijk de nodige shows plaats. We behandelen er maar liefst vier. Om geen overkill aan showverslagen te brengen, zijn deze to-the-point en proberen we tevens wat achtergrondinformatie te brengen in plaats van een “saaie” opsomming van de winnaars. Allereerst onze eigen Mini Holland Koi Show, een grandioos succes met een bezoekersaantal dat boven de 1.000 lag, in woord en beeld gebracht door Ruud Besems. Ook de show van onze zuiderburen, de BKS, wordt door hem als gastjurylid beschreven.
Koi ExpoOp verkenning bij
Richard Beemer mocht als gastjurylid meelopen met de Euregioshow in Oldenzaal en doet daarvan verslag. Johan Leurs was aanwezig op de Young Koi Show in Berlijn en bracht deze in woord en beeld. Richard Zewald trad “in de voetsporen” van de KVA en beschrijft praktijkvoorbeelden die hij als medewerker van de Koi Vijver Adviesdienst meemaakt en waarmee u wellicht uw voordeel kunt doen. Rupert Bridges vertelt u alles wat u altijd al van de zwemblaas wilde weten. Alie de Boer weet door goed “ Management”  tijd te vinden om creatief met de hobby om te gaan. Dit geldt ook voor Sergio Verheij die de kwast ter hand nam en een cover coverde. Edwin Jager doet verslag van de fotocursus/fotowedstrijd. Marian de Vries“besloot” om zelf Fancy Goldfish te gaan kweken en ontdekte haar moederlijke kant.
Op bezoek bijFancy GoldfishStrategies
Theo van Bladel ging op bezoek bij Djoery en Samantha Versluis en Ad Jacobs ging op her-verkenning bij Robert Knops. En aangezien de zomer voorbij is en we volop in de herfst zitten, leest u in het vijfde deel van “vier seizoenen” van Anita Derks waar u allemaal rekening mee dient te houden in dit jaargetijde. Verder van huis doet Martin Symonds verslag van kwekerIzumya, wordt een prachtige stukje Japan in beeld gebracht door Kitty Oosterveer en bezocht ikMiyatora, waarmee de 50e KoiBijbel een feit is.
Natuurlijk ontbreken in deze uitgave ook de Visflits van Theo van Bladel, Move your ass en deKoilumn van ondergetekende niet.Veel leesplezier,
Joop van Tol
Hoofdredacteur KOI magazine

 

Series Navigatie<< Preview Koi 120Preview KOI 122 >>

Over Joop van Tol

Joop 'Ginrin' van Tol is gevierd columnist en fervent cursusbegeleider bij zijn eigen initiatief KoiToday. Hij was 11 jaar bestuurslid van de NVN en vele jaren hoofdredacteur van het lijfblad. Joop is een loyale bondgenoot in de visie tot kennisdeling.

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App