Dit artikel is deel 12 van 25 in de serie Op bezoek bij

Vroeg in de auto met een aantal adressen op een briefje vertrekken wij in zuidelijk richting, onderweg nog even langs de benzinepomp voor een bakkie troost en sturen maar. De navigatie geeft aan 177 km, 1 uur en 45 minuten, genoeg tijd om na te denken wat wij onze sponsor gaan vragen. De sponsor die wij gaan bezoeken is Fish Healh & Care, gevestigd in Veerle Laakdal en al sponsor sinds 2013, voor onszelf geen bekende naam, wat op zich niet onlogisch is gezien de afstand.
vooraanzicht Fish Health&Care

De fotograaf in actie

Aangekomen op de plaats van bestemming zien wij dat Fish Health & Care een bedrijf aan huis is, in het verlengde van de oprit naast het vrijstaande pand zien wij de vats al staan. Rudi van Thielen, de eigenaar, komt ons tegemoet en leidt ons vol trots richting de tuin achter het huis. Hier bevind zich een grote langwerpige vijver waarin de zich de jumbo kwaliteitskoi bevinden. Een van mijn persoonlijke favoriete variëteiten, de Ochiba was ook aanwezig, een erg mooie vis met een duidelijk netpatroon.

Een aantal vormbomen en bonsai hebben hun plekje in deze tuin al gevonden

Verder is de tuin nog volop in ontwikkeling, al is de Japanse sfeer hier nu al duidelijk te zien. Een aantal vormbomen en bonsai hebben hun plekje in deze tuin al gevonden. Achter de vijver zie je een Japanse poort in ontwikkeling, deze gaat toegang geven tot het achterste deel van de tuin. Rudi vertelt dat hij hier in de toekomst lezingen wil gaan geven, wanneer dit zover is kun je dit terugvinden op zijn website en facebookpagina. jumbo vijver Fish Health&Care
De Chagoi van meer dan 100 cm zwemt hier heerlijk z’n rondjes

Bonzai2
Ook Bonsai zitten bij Fish & Health Care in het assortiment

Nadat we onze ogen flink de kost gegeven hebben aan al dat mooie zwemmende pracht gaan we een bakkie drinken in de winkel. Hier kun je voor allerlei producten terecht, Koivoer, UV-lampen, pompen, filtermateriaal, medicijnen en ga zo maar door. Tijdens het babbelen over de producten die in de winkel te koop zijn komt duidelijk naar voren dat Rudi het belangrijk vindt om achter de producten te staan die hij verkoopt.
winkel 004

“Rudi vindt het belangrijk om achter de producten uit zijn winkel te staan”

winkel 008
Wanneer we buiten bij de verkoopbakken staan laat Rudi ons de meerkamerfilters en vortexen zien, hij bouwt deze zelf. Deze filters gebruikt hij ook bij de klanten waar de vijveraanleg door hem verzorgd wordt, op zijn website  zijn de details van een aantal van zijn HDPE projecten te vinden.

Na een paar kopjes koffie en het uitwisselen van ervaring met verschillende filters gaan wij verder met onze Belgische koitour, tijd voor de volgende dealer op ons lijstje. Rudi, bedankt voor je gastvrijheid, we zijn erg benieuwd naar het eindresultaat van je tuin!

Series Navigatie<< Zomerliefde op het eerste gezicht, NatsuKoiBlote Koi Kijken bij Chikara Koi >>

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App