Dit artikel is deel 3 van 3 in de serie Mini Holland Koi Show_2015

De Grand Champion van Mini HKS.

Deze hadden jullie nog tegoed van ons, vandaar deze blog over de Kohaku van Martijn van der Linden. Die toch wel op een speciale manier is aangeschaft!

Mini HKS in Kerkdriel, waarom de naam mini gebruikt wordt weet ik nog steeds niet. De kwaliteit van de ingezette Koi was hoog en zeker geen ‘’mini’’ show meer! Als we kijken naar de grote HKS is dit natuurlijk een kleinere show. Desalniettemin was de kwaliteit en de gezelligheid  er niet minder om.

je mocht enkel maar Koi inbrengen tot en met 60cm

De regels waren vrij duidelijk, je mocht enkel maar Koi inbrengen tot en met 60cm. Dit was ook wat Martijn meenam, een heuse Kohaku van 60 cm. Ja, deze Koi mocht meespelen immers is het tot 61cm. Later die dag sprak ik Martijn en hij was toch wel een beetje zenuwachtig over de lengte, want wat als ze hier wel groter is dan 61.. Dit was niet het geval tijdens de show wordt ze gemeten op 60,5 cm dus netjes binnen de norm. Dat de grootste Koi niet altijd de Grand Champion moet zijn hebben we wel gezien tijdens de BKS in Hasselt, maar bij de Mini HKS was dit wel het geval .

Naamloos1

Zelf baalde ik wel een beetje, want ook ik had wat Koi meegenomen en je hoopt altijd om de hoogste titel te pakken. Alleen dit maal mag er met zekerheid gezegd worden dat de Kohaku van Martijn beter is dan de ingezette Showa van mij. Vandaar uit was ik wel nieuwsgierig hoe de Koi zo ontwikkeld was, dus trok ik Martijn aan zijn jas voor een interview.

Orlando: Martijn kun je iets vertellen over deze Kohaku?
Martijn: Tuurlijk, ik heb de Koi op een best speciale manier gekocht.. Een goede Koivriend van mij, Patrick van Alem, heeft tijdens de All European Shinokai show in 2012 een reis naar Japan gewonnen die geschonken werd door Himitsu.

Zo was de Kokaku toen Martijn hem aankocht in Japan.

In Maart 2013 is Patrick naar Japan geweest, met de opdracht voor mij een goede Kohaku aan te schaffen. Dit was makkelijker gezegd dan gedaan…. Toch stuurde hij mij een foto van deze Kohaku en ik was opslag verliefd!

De Koi werd aangekocht op een lengte van 44cm, als Nisai van de kweker Maruboshi

De Koi werd aangekocht op een lengte van 44cm, als Nisai van de kweker Maruboshi. Kort daarna is ze in Nederland gekomen en is de Kohaku na quarantaine bij mij in de vijver geplaatst. Waar ze overigens nu nog steeds haar baantjes trekt. Vanaf dag 1 heb ik er enorm veel plezier aan beleefd. Het is geen extreme groeier, maar de kwaliteit blijft goed en dat is hetgene wat ik belangrijk vind.

Orlando: Een Koi met een mooie geschiedenis kunnen we wel stellen. De Kohaku is nu Yonsai, heb je er nog verdere plannen mee?
Martijn: Dit jaar heb ik tijdens de All European Shinkoi Show de titel als Young Champion kunnen bemachtigen, overigens niet met de Kohaku maar met mijn Sanke. Nu dat ik ook de titel heb weten te behalen op Mini HKS, moet ik wel eerlijk zijn dat dit smaakt naar meer. Echter de gezondheid van mijn Koi staat bovenaan en daarom zal ik helaas niet meespelen tijdens HKS.

Na het interview spreken we af dat we elkaar nog eens ontmoeten op de komende Koi shows. Daarbij wens ik Martijn nog veel Koi plezier en hopelijk zien we zijn juwelen nog eens terug op een Koi show!

2015-06_MiniHKS_Kohaku

De Grand Champion van Mini HKS 2015

Series Navigatie<< Mini HKS, een gezellige show!

Over Orlando de Jonge

Orlando is beslist niet vies van vis en ook niet bang van een beetje water. Als levende brandblusser en met een voorliefde voor watertechniek en PLC heeft hij bloedgroep H2O. Innovatie en kwaliteits-Koi zijn zaken waarvoor je hem wakker mag maken.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App