Dit artikel is deel 11 van 25 in de serie Op bezoek bij

In het mooie lommerrijke plaatsje Broek in Waterland gelegen in de Kop van Noord-Holland zijn de neven Mark Breedveld en Johan Schuurman een Koiwinkel begonnen. Omdat ook zij inzien dat KoiQuestion graag kennis deelt, zijn zij onze sponsor geworden. Tijd voor een eerste interview bij deze twee neven die in niets op elkaar lijken, of toch wel?

Hikari 1

Engel: Johan ik vraag mij altijd af wat de achterliggende gedachte is van de gekozen naam van de Koizaak. Er is soms werkelijk geen touw aan vast te knopen, en soms is het (achteraf) logisch. Wat betekent NatsuKoi.
Johan:
Natsu betekent zomer, en aan elkaar geschreven krijg je de naam “Zomerliefde”, wanneer dit los van elkaar geschreven is dan zou er dus “zomer Koi” staan.

6 nov 008

Engel:  Waarom zijn jullie een Koiwinkel begonnen, is dit passie, of de seane op zich of gewoon leuk om te doen.
Johan:
15 jaar geleden ben ik met mijn eerste vijver begonnen, net zoals bijna iedereen met goudvissen en toch later een Koi. Ik heb als vrijwilliger bij een Koiwinkel gewerkt hier in de buurt, deze is er 3 jaar geleden mee gestopt. Echter het bleef kriebelen en zo ook bij mijn neef. Dus na lang wikken en wegen zijn wij samen NatsuKoi begonnen. Mark zijn liefde voor Koi is wat later ontstaan hij kwam geregeld even langs om Koi te kijken bij mij in de vijver. Dit bracht hem er toe om in 2012 ook een Koivijver te bouwen. Om kort daarop in Japan zijn droomkoi uit te zoeken.

.

Engel: Kopen jullie zelf je Koi in Japan, of zoek je die hier uit bij de groothandel.
Johan:
Nee absoluut niet, wij gaan zelf naar Japan want zeg nou zelf wat je van ver haalt is lekkerder en in dit geval, beter!

Engel: Jullie stonden op de BKS te België in de stand naast ons, hoe was jullie ervaring om dit als eerste keer te doen. Mij viel op dat jullie veel Koi te koop hadden en dat er ook regelmatig een koper met een plastic zak met Koi voorbij liep.
Johan:
Het was een zeer positieve ervaring, wij hadden zeer gezellige buren 😉 en daarnaast bijzonder veel verkocht. En zeker niet onbelangrijk, wij hebben daar ook diverse eerste prijzen gewonnen, hierover later in een ander artikel meer.

Ook hebben wij nog enkele van onze zelfgeproduceerde tricklefilters verkocht

Ook hebben wij nog enkele van onze zelfgeproduceerde tricklefilters verkocht. Dit dreigt een ware hit te worden, wij zijn nu dan ook weer volop bezig nieuwe te bouwen, speciaal op maat is hierin ook mogelijk. Want de klant is natuurlijk de koning.

IMG-20150622-WA0001

Engel: Ja dat is waar ook ik zag dat jullie die hadden staan, dus die bouw je zelf.
Johan:
Jazeker van hoogwaardig PP, 1 cm dik gevuld met ieder materiaal welke men hebben wil. Uiteraard heeft het de voorkeur om Bacteriahome te gebruiken, wanneer de klant iets anders wil is dat natuurlijk zijn eigen keus.

Hikari 3

Johan & Mark met op de achtergrond twee van hun zelfgebouwde Tricklefilters

Engel: Bouwen jullie ook vijvers in opdracht.
Johan:
Ja, dat doen wij zeker en daar hebben wij behoorlijk wat werk in. Wij hebben er net weer een opgeleverd van 160 m³.

IMG_0034

En zo keuvelen wij wat door over Sansai en tosai ofwel Koetjes en kalfjes, en bedenk ik mij dat er weinig Koihandelaren in deze buurt zitten, zo vullen zij een mooi gat op in de Koimarkt. Het is dan ook zeker een bezoekje waard!
Na de koffie met gebak trek ik huiswaarts door de prachtige landerijen van Broek in Waterland richting de A9, richting een file van 3 kwartier, en dat op zaterdag!

IMG_0032

IMG_0031

Series Navigatie<< Op bezoek bij… Koi ExclusiveEen kijkje nemen bij Fish Health & Care >>

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App