Dit artikel is deel 1 van 1 in de serie Kim's Grow-out

Een betere titel voor deze blog is er eigenlijk niet, want het was een waar spektakel bij Kim’s Koi in het Belgische Boortmeerbeek.
Twee weekenden terug vierde Kim’s Koi zijn 14 jarig bestaan, dit kon natuurlijk niet voorbij gaan zonder een feestelijk weekend. Zoals traditiegetrouw heeft Kim dit jaar ook weer een veiling gehouden en met als voorbereiding voor zijn 15 jarig bestaan een Grow-Out. Een tijdje terug heeft Engel heeft jullie het een en ander al uit gelegd over de Grow-Out in zijn vorige blog.

Zo waren er verschillende prijsklassen tussen de 350 en 2500 euro

De zaterdag stond dan ook in het teken van de Grow-Out, iedereen had de kans om eerst even rustig in de vaten te kijken van zijn gewenste prijsklasse. De opzet van Kim was dat (bijna) iedereen een Koi kon aankopen in hun budget, zo waren er verschillende prijsklassen tussen de 350 en 2500 euro.

1

2

Als men hun droom Koi er tussen zag zwemen was het mogelijk om een briefje met je naam in het zakje boven het vat te steken. Waren er meerdere briefjes in het zakje voor één Koi werd er netjes geloot, dus echt op de Japanse manier. De bedoeling van deze Grow-Out is om de aangekochte Koi zo goed mogelijk te laten evalueren in het komend jaar. Momenteel zijn er 41 Koi in de wedstrijd en ik kan u melden dat er nog enkele

Tijdens het 15 jarig bestaan volgend jaar krijgen de twee beste Koi een reis naar Japan!

Koi beschikbaar zijn in diverse prijsklassen. Tijdens het 15 jarig bestaan volgend jaar krijgen de twee beste Koi een reis naar Japan! En laten we eerlijk zijn, wie wilt dat nu niet? Mocht u nog willen toegeven aan uw twijfel, dan kunt u even kijken op de site van Kim’s Koi. Voor iemand die een mooie Koi wilt hebben en eigenlijk ook eens naar Japan wilt is dit een goede overweging waard, immers de winkans is 1 op 21,5.

3

Zondags stond er op het programma een veiling met vooraf gaande een BBQ. Als we Kim moeten geloven was het net als andere jaren gezellig druk en zat de tent vol. Voor de veiling kon men zich inschrijven bij Joyce de vrouw van Kim. Daarbij kreeg men een catalogus met alle Koi die geveild werden en niet onbelangrijk: het biedingsnummer! Voor de veiling waren alle Koi die geveild werden te zien in de vats op het terrein, zo was er de mogelijkheid om je toekomstige Koi even goed te bekijken.

4

We horen opeens een grote brul, het blijkt Masahito Kataoka van Oya Koifarm te zijn die tegen Kim zegt dat hij klaar is voor de veiling. Masahito ook wel Matcho genoemd is speciaal voor dit weekend naar Kim’s Koi gekomen. Niet om gezellig vakantie te vieren, nee om Kim te helpen en bij te staan bij zijn jubileum weekend.

Kim trapt af met de eerste Koi terwijl Danny met een vat langs het publiek rijd

Kim trapt af met de eerste Koi terwijl Danny met een vat langs het publiek rijd, de bordjes vliegen omhoog en de prijs wordt opgedreven! Je hoort mensen speculeren over een bepaalde Koi, zou ik het wel doen of zou ik het niet doen? Voor je het weet ben je te laat! Dit was mijzelf ook bijna overkomen. Achter mij stond namelijk Filip Poppe met zijn vrouw, van het een komt het ander en je hebt zo een goed gesprek. Alleen moesten ik wel bij de les blijven, want het zou niet meer lang duren voordat er een Koi voorbij kwam waar ik zelf ook wel brood in zag. Helaas… De desbetreffende Koi ging boven mijn budget weg, maar wat wil je? Het was immers een Kampioen van de Koishow in Hasselt.

5

6

Desondanks gingen er toch echt wel Koi onder de hamer die veel meer waard zijn, als waar ze voor werden aangekocht! Je ziet mensen dan opeens achter de oren krabben, met de gedachte: ‘had ik dat geweten, had ik nog iets meer geboden’. Als voorbeeld de grote Kohaku van Torazo, deze beer van een Koi is voor een schijntje weg gegaan..

7

8

Kim had de klappers (uiteraard)  voor het laatste bewaard: twee grote showa’s van Dainichi, allebei Koi die nog wel ‘’eventjes’’ gaan groeien. Het zal jullie dan ook niet verbazen dat hier goed op geboden werd, echter waren de prijzen meer dan acceptabel. Ik hoop dat we in de toekomst nog iets gaan horen van de grootste Showa, want dit wordt echt een monster…

11660171_568570389947720_1561479356_o
Uiteraard zullen we volgend jaar aanwezig zijn bij het 15 jarig bestaan van Kim’s Koi en leggen we verslag van de Grow-Out!
Na deze meer dan fantastische dag trok ik weer naar het Zeeuwse naar mijn lieve meisje die een heerlijke pan met Zeeuwse mosselen zou bereiden, ook lekker toch?

 

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App