Dit artikel is deel 6 van 25 in de serie Op bezoek bij

Dat KoiQuestion in beweging is weet iedereen wel zo’n beetje, dat er soms iemand bij ons team stopt is iets wat ook gebeuren kan, dat er dan weer na intensief zoeken en screenen een nieuw lid bij komt is dan weer een logisch gevolg. Immers er moet een zeker evenwicht in het schrijversteam aanwezig zijn. Vandaag heb ik als hoofdredacteur de eer om Orlando de Jonge voor te stellen, een Zeeuw met zijn Koihart op de juiste plaats.
Hieronder zal Orlando de Jonge wat meer over zichzelf vertellen;

Begin dit jaar nam ik deel aan de Koi University in Echteld. Nu de NVN-cursus achter de rug is, kan ik vertellen dat er een tornado over mij heen is gekomen op het gebied van Koi…

Na het publiceren van het ‘’eerste verhaaltje’’ had ik veel positieve reacties

Via Stefan Swinkels was ik gebombardeerd als reporter voor het NVN. De bedoeling was om iets leuks te schrijven over de Koi University. Toen ik dit thuis vertelde lachte mijn vriendin; “Jij???”
Toch ging het schrijven mij goed af. Na het publiceren van het ‘’eerste verhaaltje’’ had ik veel positieve reacties en werd mij op het hart gedrukt dat ik hiermee door moest gaan.

Naarmate de cursusdagen verstreken, ontstonden er vriendschappen. Zo stapte na de 3de cursusdag een meneer op mij af, ongeveer mijn postuur. Jaartje of wat ouder en in de zon glimt zijn hoofd als een spiegel. Zijn naam; Engel Kromhout van der Meer. Hij schud mij de hand en valt gelijk met de deur in huis met de volgende vraag; “Zou jij het leuk vinden om een stukje voor KoiQuestion te schrijven?” Blijkbaar had hij ook de stukjes gelezen op het NVN-forum. Dit aanbod was voor mij een kers op de taart! Uiteraard gaan we niet over één nacht ijs en ik heb er dan ook eventjes over nagedacht.

IMG_0044 (2)

De hele Koi University klas

Mijn eerste echte kennismaking met KoiQuestion was tijdens de Euregio Koi Show in Oldenzaal, best spannend… De meeste teamleden had ik reeds een hand geschud in Rijswijk, alleen nu zou ik een weekend meedraaien om te kijken hoe het bevalt. Na een autorit van 3 1/2 u kwam ik aan op het Show terrein, even helpen opbouwen en een praatje maken. Natuurlijk een uitspatting van Engel over de bakmeeuw en de toon was gezet! Vanaf dat moment wist ik voor mij zelf dit is wel een ‘’ploegje’’ waar ik mee kan samenwerken 😉

Wat mij gelijk op viel, was dat iedereen een taak binnen het team heeft. Zo is Engel de BBQ King. (Ik vraag me overigens af waarom hij niet mee doet met grill masters, maar dat even ter zijde)

Engel&Janine

Dan heb je Bas, de techneut. Hij is volgens mij de voorman op het gebied van stands opbouwen. Overigens ben ik er ook achter gekomen dat Bas de tijd neemt om een blogje te schrijven, gemiddelde tijd voor een blog 2 1/2  uur?
De wederhelft van Bas, Kitty. Chef inkoop en de beveiliging van de stand. Geloof me, als je iets probeert mee te nemen zonder te betalen… ik sta niet voor de gevolgen in!

Bas & Kitty

Patrick, man van de Snickertaart en sfeermaker tijdens de show. Ja, KoiQuestion beschikt zelfs over een eigen DJ!

PatrickHuisfotografe Janine, iemand die streeft naar de perfecte foto. Iets wat ik kan waarderen en hopelijk is ze mijn gezeur nog niet beu 😉
Uiteraard naast een fotografe hebben we ook nog een cameraman en laat dat nu de vriend van Janine zijn! Remy, de rust hem zelve, hij draait zijn hand niet om voor een lange autorit om ‘’even’’ te gaan filmen in Berlijn tijdens de German Young Koi show.

Remy & Janine

Remy

Onverstoord gaat Remy door

Dan blijft er nog één over die ik tijdens mijn ‘’ontgroeningsweekend’’ beter heb leren kennen; Tiebo, de grondlegger van KoiQuestion. Iemand die de groep bijeen houdt en zorgt dat alles op rolletjes loopt.

TieboDit zijn de leden van KoiQuestion die ik heb leren kennen tijdens mijn eerste weekend. Een enthousiast team waar word gelachen, maar als er gewerkt moet worden er ook de schouders onder worden gezet.
Jullie hebben gelezen wat mijn gedachte is over KoiQuestion maar.. hoe denken de teamleden van KoiQuestion eigenlijk over mij?

Engel: ‘’Orlando heb ik leren kennen als een goedlachse, eerlijke en niet zuuunige Zeeuw, ik ben er dan ook trots op dat ik hem tot mijn vrienden mag rekenen.’’
Tiebo: ‘’Orlando is ‘much grande of is dat accent net te zuidelijk voor de grote Zeeuw? Dat temperament heeft hij in ieder geval wanneer het zijn hobby betreft. Hij is behulpzaam, een gemoedelijke gozer en vooral leergierig; een hobbyist die er echt voor gaat.’’
Kitty: ‘’Na twee shows kan ik zeggen dat Orlando een leuke aanvulling is binnen het team, hij weet van aanpakken, houdt van gezelligheid en heeft de zelfde humor. Maar er is één probleem, weer een dialect er bij. Van Gronings tot Zeeuws, ik versta er niks van! Maar het went vast, ik ben al zover dat iets wat voor mij klinkt als meeuw wel mail of meel zal zijn.’’
Bas: ‘’Orlando heeft de afgelopen tijd zijn plek in de groep al aardig weten te vinden. Alsof hij al jaren meeloopt met KoiQuestion deelt hij zijn kennis , werkt hij pro-actief en is meedenkend. En dit alles met een gezonde dosis Zeeuwse nuchterheid. Aanwinst voor het team!’’

IMG-20150627-WA0023

Orlando, zoals hij vaak te vinden was op de laatste 2 Koishows

Nu enkele maanden verder ben ik als niets wetend, beginnend Koi hobbyist uit gegroeid naar iemand die lid is van een leuk en dynamisch KoiQuestion-team en tevens ook regio vertegenwoordiger van het NVN. Iets waar je alleen maar over kan dromen toch?
Vandaar hier een korte uitleg wie die ‘’Zeeuw’’ is in binnen KoiQuestion.
Profiel:
Naam:                  Orlando de Jonge
Geslacht:              Man
Leeftijd:                 26 Jaar
Burgerlijke staat:   Geregistreerd Partnerschap
Woonplaats:          Kloosterzande, Zeeland
Beroep:                 Proces-operator
Vijver soort:           30m3 , rechthoekige bak vervaardigd uit HDPE
Filterlijn :                1x Buisskimmer met airlift, 3x bodemdrains, Trommel, Bewegende bed,
2 grote airlifts retour vijver.
Bezetting:              15 Koi
Quarantaine:         3,8 m³
Deze uitleg is redelijk summier, maar willen jullie meer weten over mij? Ik nodig jullie uit in de stand van KoiQuestion 😉

p.s.: zojuist is de uitslag van de Koi University binnen gekomen (deze uitslag is nog geen 12 uur oud) Orlando is geslaagd!!!
Ik (Engel) en uiteraard de rest van team KoiQuestion feliciteren Orlando met dit fantastische resultaat 🙂

Series Navigatie<< Paaseieren op laag water in GroningenDe koi systematiek van Mike Snaden >>

Over Orlando de Jonge

Orlando is beslist niet vies van vis en ook niet bang van een beetje water. Als levende brandblusser en met een voorliefde voor watertechniek en PLC heeft hij bloedgroep H2O. Innovatie en kwaliteits-Koi zijn zaken waarvoor je hem wakker mag maken.

Bezoek mijn website

Comments are closed.