Zoals jullie de laatste dagen hebben kunnen lezen op de site heeft afgelopen weekend in Hasselt de BKS plaatgevonden. Het KoiQuestion-team was hier ook aanwezig voor verslaggeving en contact met hobbyisten.

Maar voordat de stand, teamleden, dvd’s, koekenpan, nespresso en de BBQ in Hasselt waren moesten daar toch nog wat kilometers voor afgelegd worden. Vanuit alle windstreken trekken de teamleden richting het zuiden. De kortste route, 1,5 uur, de langste route, 4,5 uur en wat een pech dat Tiebo, die deze route af moest leggen ook nog de aanhanger met het meubilair voor de stand bij zich had! Gelukkig bedrijven wij de Koi hobby, want Koi-kilometers tellen niet en dat is in het geval van deze show maar goed ook.
route naar Hasselt1325 km enkele reis, best een afstand!

image1
Een deel van het team moest op vrijdag gewoon nog bij de werkgever aan de slag en voegen zich in de loop van de avond bij de rest van het team waar de pannenkoeken al op tafel staan. Na een gezellige avond gaan we zaterdagochtend op tijd richting het show-terrein om de laatste hand te leggen aan de inrichting onze stand. Gelukkig vonden we bij FB Koi Products goede buren zodat we ook aan verlengkabels geen tekort hadden. De andere buren, Natsukoi, kenden we nog helemaal niet, maar ook zij pleiten nu alweer voor eenzelfde indeling volgend jaar waarbij we vermoedden dat dit ook van doen had met de muziek die we in de stand hebben gedraaid. Niemand minder dan onze eigen Patrick hing er de DJ uit en dat werd overwegend goed ontvangen en droeg bij aan de sfeer.

IMG_3171 Sfeerimpressie KQ-team

IMG_8466Ondanks de regen kan een ijsje best lekker zijn

Het showterrein was dit jaar in tegenstelling tot voorgaande jaren in Hasselt, naast de Japanse tuin. Helaas heeft niemand van het team tijd gehad om deze tuin te bekijken, maar als de plaatjes op internet een beetje waarheidsgetrouw zijn dan was dit zeker de moeite waar geweest. Een andere locatie voor een show geeft een andere indeling en deze kwam de sfeer zeker ten goede. De stands stonden grotendeels rondom de vats en de afstand tussen stand en vat was niet al te groot, vanuit de bar achterin onze stand kon je de vis zien zwemmen! Het was dan ook een kleine stap om bij ons in de stand te komen. Engel had ook extra kilometers gemaakt om de DVD van KoiQuestion vers van de fabriek te plukken. The Journey to Excellence vertelt het hele verhaal van de reis die iedere Koi door moet maken van kweek tot ikeage en deze vond gretig aftrek en ging letterlijk in stapels uit de stand. ligt nu bij diverse Koi dealers in nederland en Belgie. Een volledige lijst van verkoopadressen zullen we binnenkort publiceren. Mocht je op voorhand interesse hebben of deze ook willen verkopen in de zaak; info@koiquestion.com

IMG_8479 2

Gezamenlijk al het zwemmende pracht bekijken

Naast de vele verschillende variëteiten in de vats zijn deze ook terug te vinden in de stands, Koidealers, en leverenciers van voer, flilterbouwers, de Koidoktor, creativiteit met Koi als thema, beelden voor in de tuin…van alles en nog wat. Voor de kleintjes was ook een mooi vat waar wel in gespetterd en geroerd mochten worden, ouderwets eendje vissen is altijd leuk voor blije gezichtjes! Er was ook een totaal nieuwe standhouder voor op de koishows die deze kindergezichtjes veilig bij de vijver vandaan houd, daarover later meer. We hebben veel mooie interviews afgenomen, video’s en foto’s gemaakt, maar de Wi-Fi schitterde door afwezigheid en data-roaming is helaas nog steeds kostbaar dus konden we niet zoveel publiceren als we wilden, maar dat houdt alleen maar in dat je nog veel van ons tegoed hebt.

IMG_8455

Ook de inwendige mens werd niet uit het oog verloren op de show. Een heuze bier en wijnbar met lekkere drankjes uit mooie glazen was op het terrein aanwezig. Aan de hoeveelheid lege glazen op sommige tafels te zien smaakten ze goed!

Op zaterdag was de temperatuur aan de lage kant en heeft het koffieapparaat overuren gedraaid om ons warm te houden. Qua bezoekersaantallen liep het zaterdag geen storm maar dit werd zondag nadat het even kort heel hard geregend heeft ruimschoots goedgemaakt, file langs de vats! We hebben veel contacten opgedaan en interessante verhalen aangehoord en gedeeld. Ook de eerste sprekers zijn gestrikt voor de lezingen in Arcen. We houden jullie op de hoogte.

IMG_8560

Dus je begrijpt de show was er een om over naar huis te schrijven een met een sfeer die de Belgen eer aan doet. Zij hebben weer bewezen dat zij niet alleen bekend staan om gemoedelijkheid maar ook om een goede Koishow. Ik kijk stiekem al weer uit naar volgend jaar!!

Series Navigatie<< De Major Awards van de Belgian Koi Show 2015De allerlaatste beelden van de beste Koi in de Benelux >>

Comments are closed.