Unieke Pins geveild als geste voor eigenaren verloren Koi

Met de Belgian ZNA Koi Show op de drempel, trekken onze mondhoeken weer naar boven; we hebben er zin in want het beloofd een weekend en show te worden om niet snel te vergeten met zoveel standhouders en dito wedstrijddeelnemers. Je zou bijna vergeten dat er zich vorig jaar ook een minder fortuinlijke gebeurtenis voltrok waarbij enkele vissen het leven moesten laten. De tragiek van het voorval waarvan de oorzaak niet aangewezen heeft kunnen worden, leidde vooral tot een gezamenlijk gevoel van machteloosheid bij alle betrokken partijen. Tot tijdens de Inetrkoi Show in kalkar Rudi van den Broeck naar me toe kwam en me enkele pins onder de neus schoof; “Verrek, ken ik die vissen niet ergens van?”

Koi pins

Pins zijn een populair item in de koi scene; je kunt geen show bezoeken of je komt wel liefhebbers tegen die ze in grote getale verzamelen en de meest passende voor de gelegenheid op hun kleding of pet bevestigen. Echte verzamelobjecten dus. De Belgian Koi Society heeft 60 setjes laten maken met elk drie pins van de gestorven Koi. Hiervan waren er toen al 19 verkocht. Daarnaast zijn er twee, en niet meer dan twee, doosjes met een set van 6 waar je op kunt bieden. Na de show in Arcen op 16 augustus zal de hoogste bieder de unieke verzamel pins mogen betrachten en de volledige opbrengst wordt geschonken aan de eigenaren van deze omgekomen vissen ter compensatie van hun geleden verlies. Het is slechts een pleister, maar het is de achterliggende gedachte die het doet en symbool voor machteloosheid die omgezet is in een goede daad. Niet uit boetedoening of schuldgevoel, maar uit pure compassie voor hobbyisten van dit kaliber die toch de show telkens weer mede mogelijk maken en de moeite nemen hun kostbare vissen mee te nemen naar een show als deze zodat wij er weer met zijn allen van kunnen  smullen.

Koi pins

 

Wie geïnteresseerd is in deze pins kan contact opnemen met Rudi van den Broecke via r.vdbroeck@skynet.be. We zullen hier zsm een link plaatsen waar je het setje kunt kopen of bieden voor de veiling.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Comments are closed.