Dit artikel is deel 3 van 21 in de serie Nieuws van de Vakhandel

Al meer dan 10 jaar zijn we bezig om voor ons en anderen onze droom uit te laten komen. Onze droom was om op kleine schaal kwaliteit’s Koi te selecteren in Japan en te importeren naar Nederland. Nadat we dit een aantal jaren voor andere Koizaken hebben verzorgt, werd het tijd om in 2011 de volgende stap te zetten en dit was Chikara Koi. Chikara Koi moest anders zijn dan men gewend was. Doordat wij enkel vis verkopen en de mensen thuis bijstaan met vijver en vis problemen, is men bij ons aan goede adres voor alle andere adviezen die horen bij Koi hobby. Waarom? …… omdat wij geen enkel commercieel belang hebben bij de adviezen die we geven, deze komen puur voort uit ervaring en kennis. Wij verkopen enkel vissen en geen hardware, waardoor het belang van de hobbyist voorop staat. Ook onze selectie van Koi is totaal anders, ondanks dat we allemaal bij de zelfde kwekers komen. Dit is puur omdat wij vaak anders kijken naar Koi dan anderen.

IMG_0026

Omdat bij kwaliteit’s Koi ook kwaliteit’s voer hoort en ik niets aan het toeval wil over laten, is ons eigen Shinko Koifood ontstaan. Ook weer typisch zo’n product wat geheel nieuw en vooral anders is op Koivoer gebied. Het is het enige voer wat wekelijks vers word gemaakt, zonder conserverings middelen of andere stoffen die geheel niet van belang voor onze Koi zijn. Een voer wat uniek is in versheid en wat binnen vijf dagen nadat het binnen is gekomen van o.a. de molenaar al aan uw vissen gevoerd kan worden. Shinko is ook weer echt een eigenwijs product wat bij Chikara Koi hoort. Commercieel gezien niet echt een sterk product. Er zit heel veel handwerk in, dus tijdrovend.

full30905625

Door koud produceren is de korrel vrij zacht en er zit er veel stof bij. Maar nogmaals, bij ons staat het belang van de Koi voorop. Als ik zie wat het voer voor prachtige invloed heeft op de ontwikkeling van mijn Koi en de wetenschap dat er geen schadelijke producten in zitten die op langere termijn nadelig zijn voor onze Koi, weegt het negatieve niet op tegen het positieve. Toch moet ik ook respect hebben voor andere meningen, die het stof als negatief ervaren. Maar is het niet prachtig dat er toch heel veel hobbyisten niet kiezen voor commerciële korrel, maar kiezen voor positief op langer termijn voor hun Koi. Ik weet zeker als ik er een fabriekskorrel van maak, dat het commercieel een enorm succes zou zijn, maar dan moet ik inleveren op de kwaliteit en het concept heeft dan zijn waarde verloren, terwijl ik juist zoek naar het beste voor onze Koi.IMG_0038 (2)De afgelopen jaren heb ik zoals de meeste wel weten door Japan gereisd met Mike Snaden van Yume Koi. Deze man heeft voor mij buiten Japan het beste oog voor het selecteren en herkennen van de hoogste kwaliteit Koi op jonge leeftijd. Mike zit enkele maanden per jaar in Japan en het contact met de kwekers is daardoor zo goed dat er geen vis met hoge potentie verstopt blijft voor zijn oplettend oog. Na een aantal jaren samen te hebben gereisd is nu voor Chikara Koi de tijd gekomen om de volgende belangrijke stap te maken. Tot nu toe reisden wij altijd alleen in het voorjaar af naar Japan, voornamelijk voor onze zoekopdrachten naar hoge kwaliteit tosai.

IMG_0018

Dit jaar gaan we ook voor u op zoek naar u speciale wensen voor nisai of oudere hoge kwaliteits Koi. Daarbij gaan we nog verder, mensen die opzoek zijn naar absolute topvissen kunnen ook met mij persoonlijk mee reizen door het zuiden van Japan, langs de kwekers op zoek naar hun droom Koi. Door nauwe contacten met de kwekers en Mike, weten wij precies waar wat zit, wat u zoekt. Ook zijn wij aanwezig bij het oogsten van de mudpond met de beste vissen. Hierdoor bent u in staat om gelijk met de kweker te kunnen onderhandelen als uw droom Koi voorbij komt.

IMG_0008Wat is er nu mooier dan uw eigen Koigids in Japan. Heeft u interesse om bij ons een zoekopdracht te plaatsen of wilt u mee en door ons geleid worden door Japan langs de kwekers op zoek naar uw Koi wens, neem dan contact met ons op of kom eens langs om kennis te maken en te luisteren naar de gunstige voorwaarden. Geloof ons….Chikara Koi is echt anders dan andere.

IMG_0025Chikara Koi

info@chikaraKoi.nl

 

Series Navigatie<< SIBO B.V. neemt Blue Eco vijverpompen over!Spierings dé airliftspecialist >>

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App