Dit artikel is deel 2 van 3 in de serie Mini Holland Koi Show_2015

De temperatuur is al aardig aan het stijgen aan het eind van de ochtend als wij ons vanuit Nijmegen naar Kerkdriel begeven om de Mini Holland Koishow te bezoeken. Dit keer is A2Koi de gastheer voor dit evenement. In Kerkdriel aangekomen is het al behoorlijk druk en het is zoeken naar een parkeerplekje.

Ngan Noan, hij is druk bezig aan een groot beeld van een draak

Bij binnenkomst op het terrein zien we meteen een bekende kunstenaar van andere koishows, Ngan Noan, hij is druk bezig aan een groot beeld van een draak. Na de eerste handjes van bekenden geschut te hebben gaan wij met een kop koffie in de hand richting de showvats, 42 stuks dit keer. Deze vats staan in de tweede hal op het terrein, onderweg daarheen passeren wij het luchtkussen wat al in trek is bij veel uitgelaten kinderen.

IMG_8374
Bij gastheer A2KOI was het goed geregeld!

IMG_8326

Het is een drukke boel rondom de vats, veel kijkers, discussierende hobbyisten, fotografen en daartussen ook nog de juryleden die al deze oogappels van hobbyisten moeten beoordelen.

IMG_8341

In vat 6 zwemmen de lievelingen van Orlando de Jonge, ons nieuwe Koiquestion teamlid, een ginrin Showa, een Sanke en een pearl ginrin Sanke. Vissen van een bekende bekijken zorgt altijd voor extra oponthoud, dus het heeft een lange tijd geduurd eer wij ons naar het volgende vat begaven, 3 vats verder zwemmen de vissen van de volgende bekende, het was dus een langs reis langs 42 vats! Leuk om te zien was dat een aantal hobbyisten hun Dainichi growout vis ingezet hebben, de showa van Paul van Mierlo heeft de 2de prijs gewonnen in size 2, een categorie waarin de concurrentie stevig was.

2015-06_MiniHKS_ShowaGin
Ginrin Showa van Orlando de Jonghe, winnaar van de Friendship Award
Buiten is de zon stevig z’n best aan het doen, hierdoor neemt ook binnen de temperatuur aardig toe, tijd om even naar buiten te gaan en wat te drinken en te eten, de catering was goed verzorgd! Ook voor de kleintjes was hier voldoende te doen, naast springen op het luchtkussen kon ook Koi geschilderd worden op een canvas. Het terrein liep in het begin middag behoorlijk vol, Bas van Heertum van A2KOI geeft aan dat hij rond de 1000 bezoekers verwacht en dat aan het begin van de middag al ruim de helft hiervan geweest is.

IMG_8344

Rond 3 uur begon de prijsuitreiking, de grand champion is geworden de Kohaku van Martijn van de Linden, deze vis zal door Orlando uitgebreid aan bod komen in een blog. Het publiek heeft de Shiro Utsuri van Maurice Kempers als Grand Champion gekozen, deze was tevens goed voor de eerste prijs in size 3.

2015-06_MiniHKS_Shiro
Shiro Utsuri van Maurice Kempers

Op de show kwamen we ook nog een oude bekende tegen, een Showa van Isa, waaraan wij in 2013 een blog gewijd hebben. Deze vis van Marco den Boer, waarnaar hij zijn dochter vernoemd heeft en is net als zijn dochter aardig gegroeid.

IMG_8348
Isa kijkt toe hoe wij haar vis op de foto zetten

2015-06_MiniHKS_Showa
De Showa van familie den Boer

Graag willen wij de gastheer A2KOI en de organisator NVN bedanken en wij hopen dat dit soort initiatieven de hobby naar een hoger platform trekken en dat na deze show voor een aantal hobbyisten de drempel kleiner zal zijn om aan andere shows mee te doen.

 

Series Navigatie<< Alweer de vierde Mini Holland Koi ShowGrand Champion Mini HKS >>

Comments are closed.