Na een heerlijke week in de Morvan gelegen in de Bourgogne te Frankrijk reed ik naar het hondenhotel om onze Bertha op te halen. Onderweg kwam ik vrouwen tegen die al zwetend in hun fel roze en groen sport-broek/jasje zich uit de naad renden om toch vooral maar dat grammetje vet van hun heupen af te krijgen. Ook zag ik mannen rennen, die er uitzagen als een volwassen Ken (de mannelijke evenknie van de zo succesvolle Barbiepoppen) waarvan sommigen reeds een 8-pack hadden om er zo nog een packje bij te krijgen.

Het valt mij op dat ik deze mensen nooit in de winter zie rennen of hun leven er van af hangt, wat mij dan weer aan het denken zet want waarom wel in de zomer en niet in de winter…… Het is toch zo dat regelmaat rules?

Wat ik ook aan de regelmaat van de klok zie hangen dat is het volgende; mensen die meer verdienen dan de “Balkenende-norm” en dan vooral in de publieke sector, zo ook vandaag weer scoorde een gemeente welke bijna een artikel 12 gemeente is gigantisch goed op de ladder van hoe het niet hoort. Er was namelijk een ambtenaar die een salaris van ruim € 222.000,= verdient. En het mooie is, dat hij directeur is van sociale zaken, ik zeg hij is lekker sociaal bezig, of niet? Maar wat blijkt hij is ZZPer en dit betekent dat hij tijdelijk is. Tja dan is het niet zo erg zo stelt men dan…….

Daarom lijkt het mij beter dat je iemand voor een vaste aanstelling kunt aannemen tegen een lager salaris, regelmaat rules, toch?

web2

Zo ook bij onze Koi, je ziet Koi met een mooie body zeg maar een twee-pack want een sixpack bij een Koi is ook wel overdreven en je ziet ze ook met een welvarend lichaam een die je verwacht bij een grootgraaier, uh verdiener. Zo’n Koi met een vette buik dus.

Deze vette buiken worden meestal gecreëerd door een overdaad aan voer en zelfs Koisnoepjes

Deze vette buiken worden meestal gecreëerd door een overdaad aan voer en zelfs Koisnoepjes. Ja, zo komt een Koi goed de winter door, zo stelt men dan liefdevol. Ik verzeker je dat de eerste Koi honderd keer beter door de winter komt dan die Koi met zijn volle uitgezette vette buik. Waarom? Vet is slecht voor mensch en dier, daarom, en eigenlijk weet je dit zelf ook wel. Dus ik zeg, geef je Koi het juiste voer met een hoge kwaliteit eiwit en voldoende bij de juiste temperatuur.

Want,………..regelmaat rules!

 

 

Foto: NVN

Comments are closed.