Dit artikel is deel 8 van 12 in de serie Euregio Koi Show 2015

Terwijl de bergen die het dal vormen van het gehucht Palaizot in de Morvan te Frankrijk zit ik nog even na te genieten van de Euregio Koi Show. Dat lukt mij prima want de sfeer waar ik mij begeef is op zijn minst adembenemend. En met dit laatste woord kom ik dan mooi op de kern van mijn artikel over Ramon.

IMG_0098

Ramon heeft ongeveer anderhalf jaar geleden een bedrijfsongeluk gehad en is daardoor volledig invalide geraakt. Doordat hij door nalatigheid van een ander ongeveer 24 keer de toegestane hoeveelheid Ozon heeft ingeademd. Waardoor zijn longen voor een groot gedeelte verbrand Dat hij daardoor veel tijd heeft voor zijn “kindjes” de Koi, moge duidelijk zijn. Die tijd heeft hij ook nodig want het ademen kost hem veel moeite.

11328744_1591842297739893_659785063_o

Ik heb Ramon beloofd er geen zielig verhaal van te maken want dat past hem niet, toch is het een geluk bij een ongeluk dat hij zoveel tijd heeft voor zijn Koi. Want hij heeft zich enorm verdiept in de materie Koi en dan met name de showkwaliteiten van onze geliefde Koi.

11356209_1591462487777874_725306556_n

Zo was de Shiro Utsuri bij aankoop!

Zijn vaste Koihandelaar Chikara Koi had een bijna vlekkeloos witte Shiro Utsuri te koop, een Koi welke al vele malen bekeken was echter John kreeg hem maar niet verkocht. Ramon durfde met zijn kennis van zaken de koop aan, een schriele 26 cm tosai,  Shiro Utsuri die compleet wit was.

IMG_0080

Is hij trots?

Dat Ramon er een oog voor heeft mag duidelijk zijn want 2 jaar later en met zijn Shiro Utsuri van ruim 57 cm werd Ramon met deze dame kampioen in zijn klasse op de Euregio Koi Show. Zijn dag en die van zijn vrouw Jolien konden niet meer stuk. Zelden heb ik eerder zulke blije mensen gezien die een prijs hebben gewonnen. Jaren van noeste arbeid, wat voor Ramon soms een uitdaging genoemd mag worden, werd op zaterdag 30 mei 2015 beloond met het kampioenschap in zijn klasse.

IMG_0089

Ramon en uiteraard ook Jolien, namens mij en het KoiQuestion-team feliciteren wij jullie en wensen jullie nog veel succes in de toekomst met het opkweken van kampioenen.

Series Navigatie<< We hebben goed strijd geleverdVerliezen op een Koi Show is een investering in jezelf >>

Comments are closed.