Stefano Rivola goed voor de dubbel in Milaan

De Koihobby in Italië is niet te vergelijken met dezelfde hobby in Nederland, België of Duitsland. In Italië is de hobby nog zeer beperkt. In het land dat vele malen groter is dan ons eigen kikkerlandje heeft men bijvoorbeeld slechts een 12-tal dealers. En dan te bedenken dat men in Nederland al eens moppert als men een stad verder moet rijden om een Koizaak te bezoeken…

winnaar werd een schitterende Ginrin Showa van 3 jaar oud gekweekt door Shinoda

In 2008 richtten een paar enthousiastelingen in Italie de Koi Club Milan op die kort daarna ook een friendship Chapter van de ZNA werd. Op het moment heeft men 29 leden. De show van 2015 was de eerste show volledig georganiseerd door de KCM en ik moet zeggen, ondanks dat er uiteraard enkele kleine dingetjes waren, was toch alles prima geregeld. De 41 wedstrijdkoi zetten in de tien wedstrijdvats hun beste vinnetje voor en de winnaar werd een schitterende Ginrin Showa van 3 jaar oud gekweekt door Shinoda. De eigenaar Stefano Rivola was dubbel gelukkig want een  tweejarige Sanke uit de stal van Sakai Yamamatsu won voor dezelfde eigenaar tevens de Supreme Champion award.

Koi Show Italie 2015

Koi Show Italie 2015

Naast de wedstrijd waren er ook nog verschillende stands waar de geïnteresseerde bezoeker informatie over Koi of Bonsai kon krijgen. De 30 stands waaronder ook veel niet Koi maar wel Japans georienteerde stands werden goed bezocht door een kleine 3000 bezoekers gedurende twee dagen. Dus dat beloofd wat voor de toekomst…

pictures courtesy by Toen Feyen

Comments are closed.